27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var her på Plassen i Hokksund vår leser fikk uventet besøk av en mann som trolig er fra Romania eller Bulgaria. (Google)

Advarer mot frekke utlendinger – gikk rett inn i huset

En av våre lesere i Hokksund vil advare mot frekke utlendinger som tar seg inn i husene til folk. Det har vært flere slike tilfeller i Drammensområdet og sist uke skjedde det altså i Gamle-Hokksund.
Annonse

– Ser det et mange saker om folk som har fått besøk av innbruddstyver som kjører rundt i en hvit varebil med utenlandske skilt. Leste om en sak i Sande og en i Modum. Vi hadde også besøk av dem på mandag på dagtid. Samboeren min så type bil og mannen, forteller vår leser, som ikke ønsker navn og bilde i avisa.

Hun forteller at det dreier seg om en eldre type, hvit Volkswagen åpen pick-up med utenlandske skilt. Mannen som gikk inn i gangen deres rundt kl. 10.30 var av utenlandsk utseende, mest sannsynlig fra Romania eller Bulgaria. Han snakket ikke norsk og dårlig engelsk.

Annonse

I bilen ventet en annen mann av trolig samme opprinnelse.

Mannen ble tatt på fersken da han kom inn i gangen, og prøvde å bortforklare seg med å spørre om vi hadde glemt en bag ute før han forsvant. Han gikk iført Nike joggesko, joggebukse, mørk jakke og lue. Han var ca. 180 cm høy og noe overvektig, forteller vår leser.

Nå vil hun advare endre mot å la utgangsdøra stå ulåst. Ved et tilfelle på Modum var det hunden deres som varslet om en inntrenger. I Sande var det også et lignende tilfelle, men der tok en resolutt eldre herremann saken i egne hender og ransaket inntrengeren før han kastet ham ut.

Del:
Annonse