8. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørn Petter Ingebretsen ble i dag presentert som MIFs nye sportssjef. (Foto: MIF)

BP ansatt som ny sportssjef i Mjøndalen

Så kan vi endelig kunngjøre det: Bjørn Petter Ingebretsen er MIFs nye sportssjef. Det melder MIF på sine nettsider i kveld etter at de har avholdt en pressekonferanse i ettermiddag.
Annonse

Det er en utrolig rutinert og kompetent fotballpersonlighet som nå kan ikle seg brunt og hvitt. BP er sikkert mest kjent for sine tre perioder som hovedtrener i Strømsgodset, men har utenom dette hatt flere roller i fotballen etter at den aktive karrieren var over for 25 år siden, skriver klubben.

Solungen tilhører en generasjon med trenerpersonligheter som gikk alle gradene i den lille klubben Grue fra Hedmark. Her spilte nemlig både Ståle Solbakken og Kent Bergersen sammen med Bjørn Petter på slutten av 1980-tallet før fotballtalentet skulle ta dem ut i verden.

Annonse

Utviklingsfokus
For Bjørn Petters del gikk ferden raskt til Buskerud, og han var spiller i både Åssiden og L/F Hønefoss før han tok på seg treneruniformen og var hovedtrener både i Vestfossen og Eiker Fotballklubb før han ble heltidsansatt som spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets. Tre år senere endte han opp i Lyns juniorapparat og ble toppspillerutvikler i Strømsgodset fra 2006.

Bjørn Petter bidro meget sterkt til de blås (Strømsgodset) beste periode i moderne tid, noe som ble kronet med seriemesterskapet 2013, da BP var assistenttrener for Ronny Deila.

Fornøyd styreleder
Styreleder Trond Stabekk er glad for å ha kommet til enighet med BP.

– Ja, vi er veldig glade for å få på plass en sportssjef med hjerte for utvikling og som dessuten har lokal forankring til klubben og kulturen. Denne kombinasjonen står høyt på vår liste når vi skulle gjøre et nytt forsøk på å fylle denne rollen igjen.

Stabekk trekker også frem BPs erfaring og holdninger.

– Han har lang erfaring fra ulike roller i fotballen, i tillegg til at han er glad i å jobbe med utvikling av mennesker. Etter vår mening er det en god og nødvendig kombinasjon for å skape utvikling hos spillere og i klubben vår. Det er sentralt for at vi skal ta nødvendige skritt mot toppen igjen, forteller Stabekk.

Del: