17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Farevarselet for snø er nå oppjustert til oransje nivå. Det betyr enda mer krevende forhold i trafikken.

Ha snøskuffa og freseren klar: Kan komme halvmetern med snø før helga

(Oppdatert 03.01.23 kl. 13.50) Om du synes det har vært nok utfordringer med snø og is så langt i vinter, må du dessverre belage deg på mer trøbbel på veiene og ikke minst på fortauene. Det er nemlig varslet opp mot en halvmeter med snø fra onsdag og ut uka. Nå er varselet økt til oransje nivå.
Annonse

Varsom.no har i dag sendt ut et farevarsel på gult nivå for deler av Sørlandet og Østlandet. For Hokksund – og derved store deler av Eiker-bygdene er det varslet opp mot 50 centimeter med snø fra onsdag av. Det meste skal komme på onsdagen da yr.no varsler om hele 22 millimeter. Og én millimeter nedbør betyr som regel én centimeter med snø. Tirsdag ble dette varselet oppgradert til oransje nivå ettersom det er ventet enda mer snø i Agder og på store deler av Østlandet.

Som alltid er det store lokale variasjoner ved slike farevarsler, men det er altså ingen grunn til å sette vekk snøskuffa ennå.

Annonse

Konsekvens
Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Onsdag ventes mye snø, 15-30 cm i løpet av 24 timer, lokalt kan det komme mer. På kysten og i lavlandet sør i Agder kommer mesteparten av nedbøren som regn, fra om ettermiddagen synker snøgrensen.

Del:
Annonse