1. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossen får en helt ny julegate dette året. Det er klart etter at det er samlet inn 100.000 kroner i spleisen så langt. 343 givere har bidratt. (Foto fra Spleis-siden)

I mål for ny julegata i Vestfossen – har samlet inn 100.000 kroner

(Oppdatert 03.01.23 kl. 21.45) Da det før jul ble klart at den gamle julebelysningen i Vestfossen ikke holdt mål, ble det startet en innsamling via Spleis. Nå er det kommet inn hele 94.300 kroner fra 330 givere. Målet på 100.000 er dermed snart nådd. Etter at vi omtalte saken i går er det kommet inn nye bidrag - og nå er målet nådd.
Annonse

Det var like før adventstiden det ble kjent at Vestfossen ikke ville få en skikkelig julegate dette året. Gammel belysning holdt ikke lenger mål og det var problemer med å få den på plass.

Det var da en gjeng med ivrige ildsjeler tok saken i egne hender – bokstavelig talt. Med fagkunnskap og pågangsmot fikk de hengt opp lysene i Storgata, men det ble tidlig klart at denne belysningen ikke kunne brukes en gang til.

Annonse

Dermed ble spleisen etablert og i dag står det hele 94.300 kroner på kontoen. Målet er 100.000 kroner som skal dekke nye lys og oppsetting til den kommende julen. Det er registrert 330 givere til denne spleisen så langt, men det gjenstår altså litt til målet er nådd.

Etter at Eikernytt.no publiserte en sak om denne enestående spleisen i går, er det altså kommet inn 5.700 kroner slik at målet på 100.000 kroner er nådd. 343 givere står nå registrert som spleisere til neste juls julegate i Vestfossen.

På Spleis-siden står det følgende:

Ny julegate i Vestfossen
Vi er en gjeng med Svein Simensen i spissen som fikk hengt opp årets julegate. Magnus Jacobsen (elektriker) gikk over alle de gamle lenkene og fikk lappet sammen 10 stk. av dem, to av de kunne ikke reddes. Lys i hjertene fikk vi dessverre ikke til, de var i for dårlig forfatning. Kjetil Ruud og Bjørn Smørgrav stilte med trucker, Henry Brekke, Frode Tollefsen og Thomas Skjoldhorne var sjauere.

For at vi skal ha en komplett og forsvarlig julegate med 12 lenker neste år må alt byttes. Det har en kostnad på ca. 100 000,- i innkjøp. Alt arbeid med tilpasninger, henge opp og ta ned vil bli gjort som tidligere, på dugnad. Pengene som samles inn vil i sin helhet gå til Grendeutvalget i Vestfossen slik at de står for innkjøp av lenker og til innkjøp av innfestinger og koblinger.

Håper mange vil bidra slik at vi i mange år fremover kan ha en julegate i Vestfossen.

Thomas Skjoldhorne er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål.

Del: