27. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Er du ikke lei av snømåking og dårlig framkommelighet kan du «glede» deg over mer snø det kommende døgnet.

Har du fått nok av vinteren? Mer snø i vente

Begynner du bli lei av uframkommelige veier og fortau. Er du lei av å måke snø? Vel – da er det ingen trøst i snøvarslet for det kommende døgnet. Fra i kveld og i ett døgn framover ventes det nemlig opp mot 25 nye centimeter.
Annonse

Varsom.no har igjen sendt ut varsel for mye snø på Sør- og Østlandet. Skal du sydover til Telemark og Agder er farevarselet på oransje nivå. For Eiker-bygdene er det gult varsel som gjelder.

Men det betyr altså opp mot 25 nye centimeter med snø og fortsatt utfordrende kjøreforhold på veiene. For selv om hovedveiene er brøytet og rimelig greie, gjenstår det mye i byer og tettsteder. I Mjøndalen er fortauene fortsatt en utfordring selv om veiene er kjørbare.

Annonse

I varselet fra Varsom.no heter det:

Konsekvens
Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Fra torsdag kveld til fredag kveld ventes 15 til 25 cm snø.

Del:
Annonse