1. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Delfinale 1 går av stabelen lørdag 14. januar og her får du høre Kate Gulbrandsen synge «Tårer i paradis». (Fotos: Julia Marie Naglestad/NRK)

Kate Gulbrandsen gjør come-back i Melodi Grand Prix

21 artistene skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai. En av dem er Kate Gulbrandsen fra Hokksund. Det er 36 år siden hun vant med sangen «Mitt liv».
Annonse

Årets sesong består av tre delfinaler der de tre artistene med flest stemmer går videre. Ni artister møtes i den store finalen i Trondheim Spektrum lørdag 4. februar.

Den første delfinalen går allerede lørdag 14. januar og her få du blant andre høre Kate synge en sang hun har laget sammen med Kjetil Mørland.

Annonse

Kate Gulbrandsen (57) er et velkjent navn i musikkbransjen. Hun er fra Slemmestad, men har bodd i Hokksund i mange år. Kate har drevet med musikk siden hun var rundt syv år gammel.

På 80-tallet var hun med i en rekke sangkonkurranser. Hun vant en lokal popkonkurranse i 1985 med låta «Første forsøk», som gjorde at hun fikk være med i Pop-festival i Egypt samme året. Hun deltok også i World Popular Song Festival i Japan i 1986, og vant Golden Award med låta «Carnival». Låta er skrevet av Rolf Løvland, som Kate har samarbeidet mye med gjennom karrieren.

Kate ble virkelig kjent for det norske folk etter seieren i MGP 1987 med sin fengende låt «Mitt Liv» og sitt høye hår. I 1994 sang Kate låta «Welcome to Lillehammer», som Rolf Løvland skrev i forbindelse med OL på Lillehammer.

Fire år senere var hun stemmen bak Paralympics-låta «Med gullet for øyet», skrevet av Jørn Hansen. I etterkant har Kate vært å se på mange scener i inn- og utland, samt TV-opptredener på Beat for Beat, Stjernekamp og Allsang på grensen.

I tillegg stiller Kate opp lokalt på en rekke arrangementer og spiller også med eget band rundt om i landet i tillegg til sin vanlige jobb i skoleverket i Øvre Eiker.

Nå er hun klar for å entre MGP-scenen igjen med låta «Tårer i paradis».

Dette er «gjengen» som skal ut i første delfinale i årets Melodi Grand Prix.
Del: