8. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Illustrasjon: Unsplash

Derfor velger mange nordmenn å refinansiere lån

ANNONSØRINNHOLD: Hvis du har lån, eller har planer om å søke om et i nærmeste fremtid, så er det lurt å vite hva refinansiering er. Dette er et viktig aspekt ved lån det det kan være gunstig i mange situasjoner.

Det er dermed lurt å vite hva det innebærer, undersøke ulike tilbud og sjekke om refinansiering kan forbedre din lånesituasjon.

Hva er refinansiering av lån?
Det handler om å ta opp et nytt lån for å betale tilbake et eksisterende lån. Du kan for eksempel refinansiere forbrukslån for å muligens få en lavere rente på lånet ditt. Da kan lånet bli billigere å betale tilbake over tid. Refinansiering kan også være aktuelt hvis du ønsker å samle flere lån i ett, slik at du kun har én låneavtale å forholde deg til.

Gode grunner til å refinansiere
Det er mange grunner til at folk velger å refinansiere lån. En av grunnene kan være at de vil få en lavere rente på lånet, slik at det blir billigere å betale tilbake lånet over tid. Dette kan være særlig aktuelt hvis renten på lånet har økt siden lånet først ble tatt opp, eller hvis renten på lånet er høy i forhold til markedet generelt.

En annen grunn til at folk velger å refinansiere lånene sine, er at de ønsker å samle flere lån i ett for bedre oversikt. Dette kan gjøre det enklere å holde oversikt over lånene du har, da du kun trenger å forholde deg til én låneavtale. En slik samling av lån kan i noen tilfeller føre til at du får en lavere månedlig kostnad, ved å kun betale renter og avdrag på ett lån fremfor flere.

Det kan med andre ord gjøre det litt lettere for deg som du har mange små lån, for å få en bedre oversikt over hva som skal betales og til hvem, og for å muligens kutte ned på noen renteutgifter.

Sjekk ut tilbudet
Før du velger å refinansiere så er det viktig å sjekke ut hvilke tilbud du kan benytte deg av. Refinansiering er nemlig ikke alltid den beste løsningen for alle, fordi situasjoner med lån er forskjellige.

Da er det viktig at du sammenligner tilbud fra ulike banker, undersøker om det kan spare deg penger og dermed vurderer om refinansiering er noe for deg. Da blir du sikrere på hvilket valg du bør ta, som er mest gunstig for lånene dine og deg.

Artikkelen er bestilt av Bazoom Group ApS i Danmark.

Del: