30. mai 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

(Illustrasjon: Unsplash)

Derfor må du sammenligne forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD: Det er ingen tvil om at de aller fleste av oss kommer til å ta opp flere lån i løpet av livet. Det er ikke alltid like lett å vite hva du skal tenke på når du skal ta opp et lån, og det kan derfor være en god idé å følge en huskeliste så du er klar over hva du skal se etter.

Når du får tilbud om lån og forbrukslån er det viktig at du sammenligner lånene slik at du finner det som passer best for deg.

Dette er ekstremt viktig i og med at det finnes så mange forskjellige vilkår på lån der ute. Et lån kan være svært mye billigere enn et annet, og du ønsker naturligvis det beste lånet for deg.

Det er derfor viktig at du sammenligner lånene du får tilbud om før du bestemmer deg.

Dette bør du tenke på når du skal ta opp et lån eller forbrukslån:

Hvor mye du trenger å låne
Før du skal søke forbrukslån eller det lånet du skal ha, må du bestemme deg for hvor mye penger du trenger å låne. Se også på hvor mye du kan betale tilbake hver måned. Ikke lån mer enn du absolutt har behov for.

Løpetid
Velg den løpetiden som passer for deg, men vær klar over at jo lenger løpetid, jo høyere vil de totale lånekostnadene være. Derfor er også det neste punktet viktig å vurdere sammen med løpetiden.

Rentebetingelser
Sammenlign rentebetingelser fra ulike långivere for å finne det billigste lånet. Lavere rente vil gjøre totalkostnadene mindre.

Gebyrer
Vær oppmerksom på eventuelle gebyrer, som for eksempel etableringsgebyr eller termingebyr, som kan øke lånekostnadene.

Fleksibilitet
Tenk på om du vil ha muligheten til å endre lånebetingelsene over tid, for eksempel ved å endre nedbetalingsplanen.

Sikkerhet
Vurder om du vil stille sikkerhet for lånet, og hvilken type sikkerhet du da ønsker å stille med, som for eksempel sikkerhet i bolig. Vilkårene kan bli svært annerledes når du stiller med sikkerhet.

Kredittsjekk
Sjekk din kredittvurdering og historikk, da dette kan påvirke lånevilkårene og muligheten for å få lån.

Få hjelp til å sammenligne lån
Det kan være lurt å bruke en lånemegler til å hjelpe deg til å sammenligne og finne det beste lånet for deg.

Axo Finans for eksempel, er en norsk lånemegler som samarbeider med 23 banker og låneutgivere. Du sender inn en søknad hos Axo Finans så finner de de beste lånene for deg blant sine samarbeidspartnere. Om du har spørsmål i prosessen får du hjelp av kundesenteret.

På denne måten sparer du masse tid, og du får hjelp til å sortere ut de beste lånene tilpasset deg.

Det er viktig at du finner et lån som passer for din økonomiske situasjon. Det får konsekvenser ved å ikke tilbakebetale lånet innenfor tidsrammen du har fått.

Det kan føre til at du får en betalingsanmerkning som vil gjøre det vanskeligere for deg å få lån på et senere tidspunkt, og det kan gå videre til inkasso.

Vi håper at denne lille listen har gjort det lettere for deg å forstå hvordan du best kan sammenligne lån.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold og er bestilt av Bazoom Group ApS i Danmark.

Del: