28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Lørdag og søndag kommer det med all sannsynlighet en ny runde med snø. Det kan komme opp mot 30 cm. enkelte steder.

Ny runde med mye snø – kan komme opp mot 30 cm.

Mens snøen fra siste runde ikke er ryddet bort ennå, varsles det nå en ny runde med skikkelig snøvær. I høyereliggende strøk kan det komme opp mot 30 centimeter i løpet av helga.
Annonse

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut et nytt varsel om mye snø. Fra lørdag og til og med søndag kan det komme alt fra 10 til 30 centimeter med snø. Det betyr en ny runde med vanskelige kjøreforhold og ikke minst problemer med å ta seg fram til fots.

Og at det kommer snø på toppen av den isholka mange opplever nå om dagen, gjør neppe pågangen på legevakta mindre. Så her gjelder det å ta det forsiktig og bruke egnet skotøy med brodder eller pigger.

Annonse

Varselet på gult nivå gjelder fra lørdag kl. 13.00 og i ett døgn. Men som alltid – det er stor usikkerhet om når det kommer og hvor mye det kommer. Og det er store lokale variasjoner som alltid.

Varsom.no melder:

Konsekvens
Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag er det ventet 10-20 cm snø på Sørlandet og på Østlandet vest for Oslofjorden. I høyereliggende områder kan det komme 20-30 cm. I kystnære strøk ventes nedbøren å komme mest som regn.

Del:
Annonse