15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Helgen 21. og 22. januar setter teaterskolen til Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater opp Robin Hood på Eknes Ungdomsskole. (Fotos: Privat)

Spenning og dramatikk med Robin Hood på Eknes i Krokstadelva

Skuespillertalentene i Nedre Eiker gjør seg klare til nok et klassisk barneteaterstykke. Denne gang er det Robin Hood som settes opp av ungdommene ved teaterskolen til Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater.
Annonse

Det synges, danses og stemmer klargjøres. Livlige fjes, glade lyder og masse kreativitet i øvingslokalene. Barna i Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater bruker den siste helgen til finpuss og forberedelser, før forestillingen Robin Hood endelig settes opp helgen den 21. og 22. januar.

At kongers rikdom, sheriffer, kjærlighet, urettferdighet og fattigdom kan få piler til å suse i luften er sikkert og visst. Robin Hood er en spennende historie med mange ingredienser som har fascinert barn i generasjoner.

Annonse

Det er mye arbeid som ligger bak en teaterforestilling. På Eknes ungdomsskole har det blitt øvd ukentlig siden september. Instruktør Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen har en stødig hånd med prosjektet og de 30 barna fra 9-12 år. Med seg på instruktørsiden har han Maiken Tindberg og Anders M. Pedersen.

Aktuell klassiker
– Da dronningen ble tiltalt som hennes kongelige høyhet og prinsen som deres majestet, gikk det kaldt nedover ryggen på meg, sier en blid Ole-Jørgen, også kjent som TV2s nye kongehusekspert og aktuell med Podkasten «Undersåtttene» om europeiske kongehus. Replikkene i stykket følger med andre ord ikke helt reglene for tiltale av kongelige.

– Det er vel fra Robin Hood vi har begrepet «å ta fra de rike og gi til de fattige», det handler om at det ikke skal være så stor urettferdighet, mot tvangsekteskap, at vi skal få kunne velge selv, like muligheter for alle, sier Ole-Jørgen.

Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen oppfordrer både små og store til å komme på forestillingene.

– Det er disse barna som skal bli fremtidens stjerneskudd, de er veldig flinke og i tillegg er det et morsomt stykke med mye fin sang.

Om teateret
Det ligger mange dugnadstimer bak en forestilling i regi av Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater, som er foreldredrevet. De foresatte står for kulisser, kostymer, rekvisitter, mat underveis og mye mer, som må til for at Sherwoodskogens karakterer skal kunne få vise seg fram på beste måte for publikum.

Det skjer lørdag den 21. og søndag den 22. januar, klokka 12 og klokka 16 begge dager, på Eknes Ungdomsskole i Krokstadelva.

Mer informasjon om NEBUT og forestillingen finnes på teaterets nettside og deres Facebook side. Billetter kan forhåndsbestilles på http://www.tikkio.no/nebut

Instruktører er Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen og Maiken Tindberg.
Del:
Annonse