4. februar 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leif-Arne Steingrimsen ønskes velkommen som kommunedirektør av ordfører Knut Kvale etter kommunestyremøtet onsdag.

Ny kommunedirektør ansatt ved akklamasjon

Leif-Arne Steingrimsen er ansatt som ny kommunedirektør i Øvre Eiker kommune. Det vedtok et enstemmig kommunestyre i sitt ekstraordinære møte 18. januar.
Annonse

Det var en glad Steingrimsen som mottok stående applaus fra kommunestyret og gratulasjon fra ordfører Knut Kvale etter vedtaket.

– Jeg er en glad mann nå. Det er veldig hyggelig å ha fått kommunestyrets tillit. Spesielt hyggelig er det at det skjer i dette møtet, hvor vi akkurat har fått et vedtak på bygging av ny Hokksund barneskole på Loesmoen. Vi skal få nytt renseanlegg, og vi skal i gang med utvikling av Eikertun-området, så det skjer mye spennende framover i Øvre Eiker. Jeg gleder meg til å kunne ha et litt lengre perspektiv i jobben, sa den nye kommunedirektøren.

Annonse

Konstituert siden 1. november
Leif-Arne Steingrimsen har vært konstituert i stillingen som kommunedirektør siden 1. november 2022, da Trude Andresen gikk av for å starte i tilsvarende stilling i Indre Østfold kommune.

Ansettelsesutvalget bestående av ordfører Knut Kvale (SP), Tonje Adelsten (SP), Adrian Tollefsen (H), Niclas Tokerud (AP) og Anne Grete Raaen (Fagforbundet) innstilte på at Steingrimsen skulle ansettes som kommunedirektør på permanent basis, melder kommunen på sine facebooksider.

Grundig prosess
Det har vært gjennomført en grundig ansettelsesprosess ved hjelp av et rekrutteringsbyrå. Da søknadsfristen gikk ut 15. november, var det ni søkere til jobben. Ansettelsesutvalget og konsulenten gjennomførte førstegangsintervju med fire søkere, hvorav tre senere ble innkalt til andregangsintervjuer.

Etter siste fullførte finaleintervju 22. desember bestemte et enstemmig ansettelsesutvalg å innstille Leif-Arne Steingrimsen som ny kommunedirektør.

Steingrimsen fikk også full støtte i kommunestyret og tiltrer dermed offisielt stillingen 1. februar.

Del: