9. juni 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

8. februar arrangerer Nav i Øvre Eiker og kommunen jobbmesse for flyktninger for første gang. Bildet er fra en tilsvarende messe i Drammen. (Foto: Nav)

Arrangerer jobbmesse for flyktninger i Hokksund

NAV og Øvre Eiker kommune arrangerer jobbmesse for flyktninger på rådhuset 8. februar mellom kl. 12.00 og 14.00. Målet er å koble arbeidsledige flyktninger med arbeidsgivere som har behov for flere ansatte.
Annonse

Det er første gang Øvre Eiker arrangerer en slik messe, men kan vise til Drammen hvor dette er gjort tidligere med stort hell.

Øvre Eiker har i det siste bosatt mange flyktninger. Disse kommer fra flere nasjoner og innehar verdifull og spennende kompetanse som næringslivet har behov for.

Annonse

– Kanskje kan erfaring og utdannelse fra et annet land tilføre bedriftene unike verdier, sier Stine Tandberg Fåsen i Nav Øvre Eiker.

– Vi har flyktninger med høyere utdanning innen blant annet IT, økonomi, jus, organisasjon og ledelse samt pedagogikk (lærere). Andre har erfaring fra butikk, renhold, produksjon, restaurant m.m., sier hun.

Nav sier i en pressemelding at de tenker at denne jobbmessen er en fin og effektiv anledning for arbeidsgivere til å møte disse jobbsøkerne. Nav har allerede flere lokale bedrifter som er klare for å delta.

– Arbeidsgiverne er viktige medspillere for å folk i jobb, og arbeidsplassen er den viktigste arenaen for oppfølging og inkludering i vårt lokalsamfunn. Mangfold gir sosial og økonomisk gevinst for både bedrift og samfunn, sier Fåsen.

Del: