19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er toppturer og tøffe forhold som er Willy Skarets store lidenskap. Fredag blir han pensjonist og får bedre tid til akkurat det.

Har levert data- og kontorrekvisita i vel 40 år – nå gir Willy seg

Fredag 27. januar er siste arbeidsdag for Willy Skaret. Da gir han seg etter vel 40 år med å betjene kunder i Eikerbygdene på en helt spesiell måte. For det er ikke mange som personlig reiser rundt til kundene og leverer selv de minste ordrene.
Annonse

Trenger du en kartong med kopipapir, noen penner eller en journalistblokk for den sak skyld, er det bare å ringe Willy. De siste årene har han jobbet i Askland AS – tidligere best kjent Eiker Engros i Mjøndalen. Willy sørger for at varene kommer på døra de – bokstavelig talt. Som betaling for servicen tar han gjerne til takke med en kopp kaffe – om han har tid.

Men fredag er det slutt. Denne uka har gått med til å ta en farvel-runde til faste kunder for å sørge for at de fortsetter å handle av samme firma, men også for å hilse på gamle venner som kundene hans er blitt opp gjennom alle disse årene.

Annonse

Startet i 1982 med datatilbehør
Dataalderen var så vidt begynt da Willy begynte å selge datatilbehør til bedrifter og privatpersoner som våget å ta i bruk den nye teknologien. Først som ansatt i et Oslo-firma, men i 1987 startet han eget selskap med navn Support AS. Drøyt 10 år senere ble det Partner AS i Solbergelva og det drev han helt til han slo seg sammen med Eiker Engros og Askland AS.

Her har han jobbet sammen med Knut Miljeteig de fleste årene og det er ham som nå tar over kundeporteføljen til Willy. Også han sier ikke nei til å kjøre ut varer når det haster for kundene.

Blir en aktiv pensjonist
Det at Willy Skaret kommer til å sette seg ned og se på TV er ikke noen problemstilling. Han har nemlig store planer som holder ham aktiv i flere år. En av lidenskapene hans er nemlig toppturer og byturer. Men før det var det, bordtennis, fotball og bandy som opptok han.

– Jeg har vært både bandy- og fotballtrener for Solberg i vel 22 år. Jeg dro også i gang satsingen på jentebandy og trente 92-kullet ettersom datteren var med her. Det var viktig å få litt blest om jentebandyen og jeg brukte lokalavisene flittig til å få litt omtale, sier han.

Som om dette ikke var nok, har han spilt bordtennis aktivt i en årrekke. Nå er han med i veterangruppa til Eiker Bordtennisklubb, men det startet som ungdom i det som het Mjøndalen Bordtennisklubb. Men som 22-åring ga han seg med aktivt spill selv om han var med i styre og stell i klubben lengre enn det.

Fotballen tok ham til klubber som MIF, Solberg og Osbakken i tillegg til IBK i Krokstadelva. Men hvor god han var – eller ikke var – er ikke noe tema han snakker om. Det sies at han hadde en meget presis høyrefot. Det han derimot vil snakke om er alle toppturene han har deltatt på eller arrangert de siste årene siden 2000.

Det skal ifølge Willy være 185 toppet i Norge over 2.000 meter. Han mangler flere av dem og i tillegg er det flere andre som er noe lavere og dem starter han på å «ta» fra sommeren av. Interessen for fjelltopper startet for alvor da sønnen var 16 år og skulle på tur til Galdhøpiggen med sine 2.469 meter over havet. Pappa Willy ble med og herfra var det ingen vei tilbake. Og sønnen er minst like ivrig i å gå fjellturer som faren.

Reiseselskap
Som vi alle forstår er ikke Willy Skaret den som sitter mest stille. Ved siden av all jobbingen og firmadrift, startet han like godt Partner Travel hvor han tok med seg grupper til ulike fjelltopper rundt om i verden og i Norge – inkludert Svalbard.

Da koronapandemien slo til for fullt i 2019 ble det imidlertid stopp i den virksomheten, men som vi skjønner – det er ikke for sent å ta noen topper til for 67-åringen. Kommende oktober er det også planlagt tur til San Sebastian i Nord-Spania selv om dette ikke er noen topptur.

Nå er ikke alle turene til Willy like høye og spektakulære, men ikke desto mer morsomme. Vi tenker selvsagt på Knabben i Solbergelva. For de som følger Willy og vennene hans på Facebook har det gjennom flere år vært en fornøyelse av de humoristiske slaget å følge med på disse turne.

Her har han sammen med vennene Trine og Dagfinn funnet på de utroligste sprell og lagt ut bilder av det – fra Knabben. Det ble bare mer og mer, men etter hvert ble lista lagt så høyt at det gikk på grensen til perfeksjonisme og kanskje ikke fullt så gøy lenger.

Det er helt klart at de tre brukte mye tid på å klekke ut ideer til neste motiv og sprell, og ble de ikke hundre prosent fornøyde måtte de opp igjen for å ta nye bilder. Planleggingen av nye motiver kunne ta opp til et helt år for både vær, lys og årstider spilte inn. Det kanskje mest spektakulære de gjorde her oppe var å kopiere «Grevinnen og hovmesteren» fra TV med en full rigg oppe på Knabben. Vi kan trygt si at dette ble lagt merke til.

Mer tid til familien
Med tre barnebarn og ett fjerde på vei regner ikke Willy med å bli arbeidsledig på en stund. To av dem kommer fast på besøk to dager i uka, mens resten av uka er det helt andre ting som gjelder. Bordtennis er fortsatt en stor hobby og idrett, og Willy spiller fortsatt i serien for veteraner.

– Vi er rundt 15 medlemmer i veterangruppa til Eiker Bordtennisklubb og de fleste er 70 pluss. Vi kunne med andre ord godt trenge noen yngre medlemmer, sier han før han pakker sammen sakene sine på Askland og takker for seg.

Det er slik de fleste kjenner Willy – med kontorutstyr og rekvisita. Han er en av få som leverer bestillingene personlig på døra de og tar gjerne en kopp kaffe som betaling for servicen. Sånt blir det vennskap av gjennom 40 år.
Del:
Annonse