15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Knut Kvale sammen med en av brannfolka på standen deres. Selv om han går av som ordfører, blir han neppe brannmann. (Foto: Cathrine Grøner)

Fullt trøkk på yrkes- og utdanningsmesse i Hokksund

Rundt 90 forskjellige yrkesgrupper var representert på årets yrkes- og utdanningsmesse som ble arrangert på Hokksund Ungdomsskole onsdag kveld. Rundt 1.000 ungdommer med foresatte tok turen innom.
Annonse

– Finner du ikke noe å drive med her, ja, da vet jeg ikke, sa ordfører Knut Kvale etter å ha gått runden på messeområdet. Her var nemlig de fleste yrker representert, fra brannvesenet til politi og det meste innen helse og velvære i tillegg til en rekke andre fagområder.

Også Universitetet i Oslo og Sør-Øst Norge, samt Forsvaret var representert og de holdt foredrag om sine utdanningsløp i to omganger i løpet av kvelden.

Annonse

Det var naturlig nok politi og brann som trakk de fleste til sine stander – begge høyt profilerte yrker. Men også ambulansefaget vakte interesse. Journalistyrket derimot var det heller laber interesse for, men en del ungdommer var innom denne standen også.

Politiet med Ole Trillhus i spissen var en populær stand som mange besøkte. (Foto: Cathrine Grøner)

Det er Hokksund Rotaryklubb som står som teknisk arrangør sammen med Øvre Eiker kommune. Alle elevene ved ungdomsskolene skolene i Øvre Eiker og tidligere Nedre Eiker måtte møte, mens det var frivillig oppmøte for elevene ved Eiker VGS. Det var likevel mange av dem som tok turen og skolens rektor var overrasket over oppmøteprosenten herfra.

Ambulansefag er også et spennende yrke og her fikk ungdommen prøve seg på hjerte og lungeredning. (Foto: Roy Hansen)
Del:
Annonse