23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Regjeringen har i et hastevedtak økt bøtesatsene og størrelsen på trafikkforelegg radikalt. Det har skjedd med virkning fra i dag.

Ikke bare matprisene som fyker i været – nå øker også bøtesatsene radikalt

Som om vi ikke hadde nok med økte strømpriser og ikke minst matpriser, så har regjeringen i en hastesak vedtatt å øke gebyr- bøtesatsene for å bryte trafikkreglene. Og det begynner å bli dyrt å ikke være helt lovlydig i trafikken.
Annonse

I dag varslet Utrykningspolitiet (UP) på Facebook denne økningen. Men siden dette ble behandlet som en hastesak i statsråd, har ikke politiet greid å oppdatere trafikkappen som brukes til å utstede digitale forenklede forelegg.

Det betyr at du slipper unna med de gamle bøtesatsene inntil denne oppdaterte appen er på plass. Men det kommer altså til å koste «skjorta» om du blir tatt for å bruke håndholdt mobiltelefon – som et eksempel. Her øker nemlig boten til hele 9.700 kroner. Det er en økning på 30 prosent fra 7.450 kroner.

Annonse

Det er store inntekter for staten å gi deg og meg bøter og forelegg i trafikken. Ifølge P4 tok staten inn vel 41 mill. kroner bare i februar i fjor. Det er 492 mill. kroner i året som vi ganger det opp med 12. Tallet er trolig lagt høyere.

UP-sjef Knut Smedsrud fra Hokksund sier de må bruke de gamle bøtesatsene inntil appen de bruker er oppdatert.

Du kan lese alle bøtesatsene her:

https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2023-01-27-99?fbclid=IwAR1aC-QomqgvaV6JOiiBTODRHyn5rfvWNebgnU1xW5MT6mISJ7As3ypXfA4

Del:
Annonse