25. mars 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Full fart fra første stund. her er det høy musikk og røyk så det holder.

100 ungdommer på Ragnarock Lanparty i Hokksund

På slaget klokken 20.00 gikk startskuddet for årets store datahappening i Hokksund – Ragnarock Lanparty i Sentrumshallen på Hokksund Ungdomsskole. 100 ungdommer stilte friske og opplagte, men det spørs om de er det når alt er over søndag.
Annonse

For her kommer det til å gå i dataspilling og turneringer nesten døgnet rundt. Riktignok skal det være stille i hallen fra 02.00 i natt, men hvor mange som får seg de nødvendige timene med søvn er en helt annen sak.

Det er 7. gangen 9. trinnet ved Hokksund Ungdomsskole arrangerer et slikt lanparty – bare avbrutt av koronapandemien i 2021. Hensikten med det hele er å samle inn penger til høstens Toleransereise og håpet er å få inn så mye som 130.000 kroner i netto overskudd. Men hvor årets tur blir, er det ikke tatt stilling til ennå. Valget er Tyskland eller Trondheim, men det er vel liten tvil om hvor elevene vil.

Annonse

Det ligger en formidabel dugnadsinnsats bak et slikt arrangement. Bare denne helgen må rundt 100 foreldre i aksjon for å sikre at alle ungdommene har det bra, får nok mat og drikke og ikke minst litt søvn. Sovingen skjer stort sett nede i hallen sammen med datamaskiner og ledninger. Kanskje ikke det letteste stedet å få natteroen.

I tillegg til foreldrene til neste skoleårs 10. klassinger, er det mange andre som stiller opp frivillig. En av dem er Håvard Tørto. Han opplyser at de til nå har samlet inn ca. 1,2 mill. kroner i løpet av de seks årene han har holdt på. Alle pengene er gått til Toleransereisene for elevene.

Men det er også gode sponsorer som må til. En av dem – Øvre Eiker Fibernett – fikk æren av å åpne årets samling. De har sørget for nok strøm og ikke minst datalinjer som takler spilling fra nærmere 100 maskiner samtidig. I tillegg sponser fiberselskapet turen med 25.000 kroner.

Åpningen skjedde som vanlig til høy musikk og mye røyk fra scenen hvor det også blir felles turneringer i løpet av helgen.

Datamaskiner og ungdommer på rekke og rad med hver sin spillmaskin. Slik skal de sitte hele helgen – om de orker.
Heftig åpning!
Del: