20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er lys, show og vanskelige løyper under VM i superenduro som Per Kristian Svensrud kjørte sist helg. (Alle foto: @denisguenther_dgdesign)

Per Kristian Svensrud med tre VM-runder i Budapest

Denne helgen kjørte Hokksund-gutten Per Kristian Svensrud (PK) tre heat i superenduro-VM i Budapest. Det ble ingen topplasseringer etter å ha slitt i de innledende rundene. – Vi gjorde vårt beste og ser fram til neste VM-runde i Polen, sier han til Eikernytt.no.
Annonse

PK kvalifiserte inn til en åttende plass og fikk dermed kjøre i de kommende heatene. Det ble ikke noen topp plasseringer denne helgen, emn han sier seg fornøyd, tross alt.

I det første heatet ble det en 12. plass. Heat to endte på 11. plass og i det tredje heatet ble det hakket bedre plassering med en 10. plass.

Annonse

Superenduro går ut på å kjøre og mestre banen på best mulig måte samtidig som du er førstemann over mållinja.


Hvordan en VM-dag i superenduro kan se ut
Per Kristian forteller her hvordan det er å være med i dette «sirkuset» som VM tross alt er.

– Dagen før sjekker vi inn og går gjennom teknisk sjekk av sykler og utstyr. Når det er godkjent og siste finish er gjort på sykkelen og vi har sett på banen, går resten av kvelden til å lade opp til løpsdagen.

Løpsdagen: Vi står opp og spiser frokost og drar til hallen. Henter sykkel og utstyr. Sette opp depotet, der alle får en egen liten plass der sykkel og utstyr står. Det neste er å skifte og varme opp på banen – prøve å finne flyt og gode spor.

Så går det ofte litt tid imellom før det er klart for kvalifisering, her må du være blant de 10 beste for å være med i finalen. Men om du ikke kvalifiserer deg, men like vel har gode tider, får du være med i «Last chance heat». Her må du være topp fire for å gå videre til finalen.


Du må altså være topp 14 sammenlagt med alle gruppene for å kjøre finale. Så kjøres det om grindplasseringer til finalen hvor på rekken vi starter og om det er i første rekke eller andre rekke. Er du topp syv starter du på første rekke mens resten starter på rekke nummer to. Det er 14 kjørere på banen samtidig.

Alt dette skjer på dagtid. Da er det bare å slappe av og prøve finne roen fram til finalene som går på kvelden. Vi kjører tre finaleheat, Første heat starter de syv som fikk best plass i grindplasseringsheatet. Andre heat er det «reverse order» da bytter rekkene plass. Tredje heat starter på rekke likt som i heat nummer én. Dette er tre intense runder med mye action.

Innimellom alle finalerundene er det show og musikk og i tillegg kjører klassene europen og prestige sine runder mens vi har pause og gjør oss klar for neste runde. VM-rundene er spennende både for utøvere og publikum. Alltid en stor happening for folket. Alltid god stemning blant publikum.

Litt om Per Kristian Svendsrud
I denne sesongen 2022/2023 har målet først og fremst vært å kvalifisere seg blant topp 10 på hver runde, noe han har oppnådd nå flere ganger.

– Det har vært en veldig lærlingsrik sesong så langt. Jeg gleder meg til neste runde som går i Polen 18. mars, sier han.

Fakta
– Superenduro VM går over seks runder i Europa
– Det er ca. 20.000 tilskuere på disse rundene.
– Det blir sendt live til over 150 land og TV-kanaler. Du kan følge med hjemme på sofaen i Norge gjennom superenduroorg.tv

Del:
Annonse