19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politiet avdekket en omfattende cannabisplantasje da de gikk til aksjon i dette huset like utenfor Hokksund sentrum. Nå er tre personer tiltalt for å stå bak.

Tre personer må snart møte i retten etter rekordstort hasjbeslag

I dag har det vært et såkalt planmøte i saken mot tre menn som er tiltalt for dyrking av store mengder med cannabis i en privatbolig like utenfor Hokksund sentrum. Det var 30. mars i fjor at politiet gikk til aksjon mot boligen og fant store mengder cannabisplanter.
Annonse

I dag har det altså vært et såkalt planmøte i Buskerud Tingrett – Eiker – for hvordan retten skal legge opp saken mot de tre, hvor mange vitner som skal kalles inn og hvor lang tid denne saken skal ta. Det er så langt ikke berammet noen hovedforhandling.

Det var 30. mars i fjor at politiet aksjonerte mot huset utenfor Hokksund sentrum. Da skal det allerede i et halvt år ha vært dyrket cannabis i huset og det ble avdekket minst 282 planter som ville gitt ca. 10.930 gram røykbar hasj.

Annonse

Ifølge tiltalen skal det være to menn av utenlandsk opprinnelse på 29 og 39 år som fungerte gartnere og til å bistå med innkjøp av utstyr til dyrkingen. Huseieren (32) på stedet bisto med lokaler, betalte strøm og forhindret elektrisk tilsyn.

Da politiet slo til på adressen, fant de ca. 18.776 gram tørket røykbart materiale.

Det var store mengder cannabisplanter som var i «produksjon» da politiet tok seg inn i huset. (Foto: Politiet)

Tyvkoblet strømmen
Huseieren er også tiltalt for å tyvkoble seg inn på strømnettet slik at det enorme forbruket som kreves for denne typen dyrking, ikke viste seg på strømmåleren. Han er derfor tiltalt for tyveri eller medvirkning til dette av strøm til en verdi av hele 215.297 kroner.

Det er Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud som har tatt ut denne tiltalen.

Del:
Annonse