23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Renovering av bolig – en smart investering

ANNONSØRINNHOLD: Vurderer du å pusse opp eller modernisere hjemmet ditt? Eller kanskje gjøre det mer energieffektivt? Da er du ikke den eneste. Mange ser i dag fordelene med dette, og stadig flere gjennomfører oppgraderinger som gir god avkastning.

Les videre om hvorfor det kan være smart å pusse opp boligen, og hva du kan gjøre og hvordan du kan finansiere prosjektene økonomisk.

Derfor kan det være smart å pusse opp hjemmet
Oppussingsprosjekter kan være en fin måte å heve verdien av boligen din, øke energieffektiviteten og gjøre oppholdsrommene mer komfortable og funksjonelle. Slike prosjekter kan være kostbare og tidkrevende, og det er viktig å nøye planlegge og budsjettere for å sikre et vellykket resultat.

Du som skal pusse opp må ta mange valg. Skal du gjøre huset finere, eller ta skikkelig grep om energibruken samtidig? Velger du det siste får du ikke bare et godt hjem å bo i, men også et lavere energiforbruk, lavere strømutgifter og et redusert karbonavtrykk. Energitiltak i hjemmet kan også øke verdien på boligen din og gjøre den mer attraktiv for potensielle kjøpere.

Energioppgraderinger du kan gjøre i hjemmet
Er du usikker på hva du vil oppgradere i hjemmet ditt? Med mange forskjellige alternativer å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvilke energitiltak som er mest fordelaktige. Her er noen forslag:

Isolering av vegger, loft og krypkjeller: Riktig isolasjon er en av de mest effektive måtene å redusere energitapet i boligen på. Ved å etterisolere vegger, loft og kjeller, kan du forhindre at varme slipper ut om vinteren og at kjølig luft slipper ut om sommeren. Dette kan bidra til at hjemmet ditt holder seg komfortabelt hele året, samtidig som du kan redusere strømregningen med opptil 50 prosent.

Oppgradering til energieffektive apparater: Har du gamle husholdningsapparater som kjøleskap, fryser eller vaskemaskin? Da kan det være smart å bruke litt penger på å bytte ut disse. Gamle apparater kan nemlig bruke opp mot dobbelt så mye strøm som nyere og mer energieffektive modeller. Se etter energimerke og velg et av de som bruker minst strøm.

Installere energieffektive vinduer: Gamle eller dårlig isolerte vinduer kan være en stor kilde til energitap i boligen din. Ved å oppgradere til lavenergivinduer kan du redusere varmetapet om vinteren, og holde hjemmet ditt kjøligere om sommeren.

Invester i solcellepanel: Hvis du har plass og mulighet til å installere solcellepanel på taket ditt, kan det være en fin måte å generere din egen rene, fornybare energi på. Selv om kostnadene for solcellepanel kan være høye, kan de betale for seg selv over tid gjennom energisparing. Her er det også mulig å søke om støtte fra Enova.

Hvilke energitiltak som vil være best for deg avhenger både av dine behov, ditt økonomiske spillerom og tilstanden til boligen din. Det er en god idé å rådføre seg med profesjonelle for å få en anbefaling av hvilke prosjekter som vil være mest effektive i akkurat din situasjon.

Hvordan finansiere oppussings- og forbedringsprosjekter i hjemmet
Det er flere forskjellige måter du kan finansiere oppussingsprosjekter og energitiltak på. Har du oppsparte midler eller vurderer du å ta opp et lån? Hvis du ikke har nok penger på sparekontoen kan et lån være et godt alternativ.

Uansett hvordan du finansierer oppussingsprosjektene dine, er det viktig å gjøre et godt forarbeid og sette opp et budsjett. Dette vil hjelpe deg å fullføre prosjektet innenfor de økonomiske rammene. Det er også en god idé å samarbeide med en anerkjent entreprenør eller utbygger, samt innhente flere tilbud før du tar en endelig beslutning.

Med god planlegging og litt research kan du realisere oppussingsprosjektene dine, og få det hjemmet du drømmer om.

LÅNEEKSEMPEL
Nye lån: Effektiv rente 10,36 prosent, kr 130.073, over 5 år, kostnad kr 35.010, totalt kr 165.083.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold og er bestilt av Bazoom Group ApS i Danmark.

Del: