23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over kraftige vindkast, gult nivå, i deler av Vestfold, Telemark og Buskerud.

Forbered deg på en forblåst inngang til helgen

Meteorologisk Institutt varsler sterk vind for deler av Vestfold, Telemark og Buskerud. Vindkast opp mot 20 m/s kan forekomme, men verst blir det på kysten. Men nord-vesten har vist seg å være skummel også for oss i innlandet med mye trefall og skader på skog og eiendom.
Annonse

Det er fra fredag ettermiddag at vinden virkelig skal ta seg opp og der er derfor sendt ut varsel på gult nivå. Den kraftige vinden vil vare fredag kveld, men ventes å avta i løpet av natta.

For Eiker-bygdenes del er det ikke meldt om sterk vind før sent fredag kveld og natt til lørdag. Da snakker vi om vindkast opp mot 17 sekundmeter. Da er det stor fare for at løse gjenstander «tar av» og andre skader.

Annonse

Dette skriver Varsom.no:

Konsekvens
Løse gjenstander kan blåse av gårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

Råd
Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade.

Beskrivelse
Det ventes lokalt kraftige vindkast på 20 m/s fra nordvest. Vinden minker gradvis fra sent fredag kveld.

Avsender: Meteorologisk Institutt
Faren øker: 17. februar 2023, kl. 18.00
Faren minker: 18. februar 2023, kl. 00.00
Sannsynlighet: Sannsynlig > 50 %

Del:
Annonse