17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Besøk fra reiselivsveteranen Hogne Hogganvik på Eiker videregående skole i dag. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Eiker-elever fikk møte med reiselivsveteran

I dag har Vg2-elevene på salg, service og reiseliv og salg, service og sikkerhet på Eiker videregående skole hatt besøk av Hogne Hogganvik, som har lang fartstid fra reiselivsbransjen.
Annonse

Fram til siste årsskifte drev han Alfa Travel i Hokksund. Men på grunn av blant annet koronapandemi, høye strømpriser og økonomisk usikkerhet valgte han å legge ned reiseselskapet, som han hadde drevet i 31 år. Han hadde derfor erfaringer med både opp- og nedturer i bransjen å dele med tilhørerne på Eiker videregående skole, skriver skolen på sine nettsider.

På forhånd hadde elevene forberedt spørsmål til reiselivsveteranen. De lurte blant annet på hvordan reiser blir planlagt og markedsført. Og hvilken utdanning har en person som jobber i reiselivsbransjen i dag?

Annonse

Elevene fikk også prøve seg på å lage innhold til en pakkereise. Hvis de for eksempel skal til Algarvekysten i Portugal, hvor mye koster det for hotell? Hvor mye koster flyreisa? Hvilke utflukter vil det være naturlig å legge inn i en slik reise?

Da var PC-en et viktig redskap for å finne fram til informasjon.

Elevene fikk også innsikt i hvordan de kommer fram til hva en pakkereise skal koste. Da er det mange faktorer å ta hensyn til. Det ble klart etter gjennomgangen til Hogganvik. En interessant og lærerik økt for elevene, skriver de.

Del:
Annonse