23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fredag er det markering av at det er ett år siden Russland gikk til full-skala krig mot Ukraina.

Markerer Russlands invasjon med tog i Hokksund

Fredag 24. februar markerer foreningen Øvre Eiker for Ukraina at det er ett år siden begynnelsen på fullskala-krigen i Ukraina. Det skjer med en markering og tog i Hokksund.
Annonse

Ukraina har kjempet en ekstremt brutal krig i et helt år. Landet kjemper for sin frihet og uavhengighet. Ett år fylt med ubeskrivelig smerte. Millioner av ødelagte liv, skjebner og byer, skriver foreningen.

– Krigen er ikke over og vi fortsetter kampen. Derfor inviterer vi alle innbyggere 24. februar kl. 14.00, i anledning årsdagen for den full-skala russiske invasjonen av Ukraina, sier Adrian Tollefsen som har engasjert seg sterkt i arbeidet for de mange flyktningene som er kommet til Norge og ikke minst Øvre Eiker.

Annonse

Toget med flaggborg går fra rådhuset til parken ved campingplassen (Skriveparken) med flagg og plakater, hvor foreningen skal dekorere et av trærne med blå og gule hjerter som et tegn på takknemlighet til kommunen for alt den gjør for ukrainere.

– Deretter går vi sammen tilbake til rådhuset. Der vil vi fortsette møtet vårt, hvor vi vil hedre minnet av alle de døde med et øyeblikks stillhet og sammen synge Ukrainas nasjonalsang, forteller Tollefsen.

Ordføreren vil besøke oss, som vil holde taler sammen med andre medlemmer av organisasjonen. Sammen vil vi huske alt som skjedde i løpet av det mest forferdelige året 2022.

På slutten blir det en liten godbit med hjemmelaget ukrainsk borshch.

– Vi venter på dere alle. Husk, uansett hvor det ukrainske hjertet slår i verden, er Ukraina der, sier han.

Her er deler av teksten på Ukrainsk

24.02.2023 відзначаємо рік від початку повномасштабної війни в Україні.

Впродовж цілого року Україна бореться у надзвичайно жорстокій війни. Бореться за свою свободу та незалежність. Лютий, довжиною в 365 днів. Рік, сповнений невимовним болем. Мільйони зруйнованих життів, долей, міст.

Війна не закінчилась і ми продовжуємо боротьбу. Саме тому запрошуємо всіх вас 24.02.2023 о 14:00 на ходу приурочену до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Ми пройдемось ходою від Rådhus до парку «Skriverparken» поблизу кемпінга з прапорами та плакатами, де ми прикрасимо одне з дерев синьо-жовтими сердечками на знак вдячності комуні за все, що вона робить для українців. Після чого разом повернемось до будівлі комуни. Там ми продовжимо нашу зустріч, де вшануємо пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання та заспіваємо разом гімн України. До нас завітає мер, який разом з іншими членами організації дасть промови. Ми разом згадаємо все, що відбулось протягом найстрашнішого 2022 року. Наприкінці буде невеличке частування рідним, українським борщем. 🇳🇴🫶🏻🇺🇦

Чекаємо усіх вас. Пам’ятайте, де б у світі не билося українське серце – там є Україна!

Del:
Annonse