13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over snø på gult nivå over deler av Østlandet onsdag og torsdag denne uken. (Kilde: Meteorologisk Institutt)

Vinteren er ikke helt over – mer snø kommer i morgen – trolig

Ett par dager med strålende sol og behagelige temperaturer, avløses i morgen tidlig av snøvær. Enkelte steder kan det komme opp 25 centimeter med snø. Det betyr utfordrende kjøreforhold og nysnø på isete underlag byr ofte på problemer for de gående.
Annonse

Det er Meteorologisk Institutt som i dag sender ut varsel på gult nivå om snø i morgen onsdag fram til torsdag morgen. Som vanlig er det usikkerhet om hvor og hvor mye som daler ned fra himmelen, men det er anslått at det er over 50 prosent sannsynlig at det kommer en del hvitt på bakken i løpet av dagen i morgen.

I Eiker-bygdene er det varslet rundt nullføre, så her kan det blir både regn, sludd og snø – alt ettersom, hvor mange meter du er over havet. Yr.no varsler også nedbør helt fram til torsdag morgen.

Annonse

Dette skriver Varsom.no:

Konsekvens
Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Det er ventet snø fra onsdag morgen i de vestlige områdene av Østlandet, midt på dagen når nedbøren Oslo, og sent om ettermiddagen eller kvelden når nedbøren lengst øst. Nedbøren gir seg torsdag morgen i vestlige strøk, og torsdag ettermiddag i øst.

Det kan komme 5 til 25 cm snø. På kysten vil nedbøren komme som sludd, senere antakelig som regn, særlig i vest, i Telemark stiger snøgrensen til 300-500 moh onsdag ettermiddag eller kveld.

Snø, gult nivå (MET)

Gyldig: Fra 22.02.2023 07.00 til 23.02.2023 17.00

Avsender: Meteorologisk Institutt

Fare øker: 22. februar 2023, kl. 07.00

Fare minker: 23. februar 2023, kl. 17.00

Sannsynlighet: Sannsynlig > 50 prosent

Del:
Annonse