20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole har 286 sitteplasser, men brannforskriftene sa maks 240. Etter at Eikernytt.no tok opp saken med kommunens eiendomsselskap, ble antallet økt til 300. (Arkivbilde: Tor Kenneth Talmo)

Kulturlivet reagerte på brannforskrift – nå har kommunen økt antallet

Kulturlivet, med Hokksund Musikkorps og Petter Anthon Næss i spissen, har reagert sterkt etter at det ble satt opp plakater med antallsbegrensninger i Kultursalen på Hokksund Ungdomsskole (HUS). Men etter at Eikernytt.no tok opp saken, har kommunen økt antallet med 60 plasser.
Annonse

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at Petter Anthon Næss la ut bilde av plakaten som var hengt opp i Kultursalen på HUS for noen dager siden. Her var det satt en restriksjon på maksimalt 240 personer. Problemet er at kommunen informerer på sine nettsiden at det er 286 sitteplasser i salen. Og i tillegg kommer de som måtte stå på scenen.

Det er dette regnestykket som kulturutøverne ikke får til å gå opp. For på enkelte arrangement er det opp mot 100 deltakere på scenen og skulle de fulgt brannforskriften fra det kommunale eiendomsforetaket, ville de kun ha 140 tilhørere i salen – av 286 mulige plasser.

Annonse

Det ville i så fall ikke bare gå ut over det kulturelle tilbudet, men også økonomien til den enkelte arrangøren da billettsalget måtte begrenses radikalt.

Eikernytt.no tok opp saken med daglig leder Laila Gustavsen for Øvre Eiker kommunale Eiendom i helgen. I dag kom svaret. De øker antall plasser til 300 og skal bytte ut plakatene som er satt opp.

– Brannplanene for bygget gir restriksjoner på antall personer som kan oppholde seg i salen.

Det er det totale antallet som betyr noe i forhold til brann. Det betyr at alle som leier Hokksund ungdomsskole må ta høyde for det antallet de er på scenen når de legger ut billetter til publikum, sier Laila Gustavsen.

Hun fortsetter: – Vi har i dag tatt en ny gjennomgang av brannplanene og ser at antall personer kan økes til 300, basert på de tiltakene som er gjort etter at HUS ble bygget. Vi vil derfor oppdatere skiltet i salen.

Bra med rask respons
Det er veldig bra at vi kan spille inn til kommunen og få så tydelig og rask respons. Det betyr utrolig mye for kulturlivet at Øvre Eiker kommune er våkent tilstede og lytter når frivilligheten løfter frem problemstillinger. Vi har de siste årene blitt lyttet til og lyttet til, men det har ikke skjedd noe, dessverre. Da er dette ekstra gledelig, og vi kan fortsette med fokus på vårt arbeide med kulturliv for store og små, og det er jeg utrolig glad for, sier Petter Anthon Næss.

Han sier også at det er bare en uke siden han gjorde Eikernytt.no oppmerksom på problemstillingen, og dette er nydelig lokaldemokrati i praksis. Vi trenger at alle er med – dette er å skape sammen, sier Næss.

Betyr mye for mange
At antallet tillatte i Kultursalen nå øker, betyr mye for mange. Ikke minst for kulturskolen i kommunen. De har nemlig flere konserter med elever og lærere gjennom året og da er det mange på scenen og ikke minst mange stolte foreldre og besteforeldre i salen.

Dette er plakaten som møtte leietakerne for noen dager siden. 240 totalt er langt under kapasiteten i salen med 286 sitteplasser og er lite forståelig for arrangørene.
Del:
Annonse