2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjære eldre i Øvre Eiker kommune – vi har lyttet til dere

MENINGER: Øvre Eiker idrettsråd har gjennom det siste året merket seg flere avisinnlegg og meningsytringer fra eldre om manglende aktivitets tilbud for eldre i Øvre Eiker. Vi velger å se på det som «den uløste positive energien» som finnes blant eldre i Øvre Eiker på manglende lavterskel tilbud sentralt i Øvre Eiker kommune.
Annonse

Videre har vi vært representert eller fått mer innsyn i de ulike «møtestedene» i kommunen der eldre treffes for en kopp kaffe og som er for mange dagens sosiale møtested. Vi kaller dem «vannhullene» der all den flotte ubenyttede energien blant eldre finnes. Vi i Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd vil si at «vi ser dere».

Øvre Eiker idretts- og aktivitetsråd jobber etter Norges idrettsforbund sitt motto «aktiv hele livet». Vi er en paraplyorganisasjon i Øvre Eiker kommune som skal treffe bredt i befolkningen på aktivitet, være en pådriver for engasjerte foreninger og lag som hver dag ønsker å skape gode egenorganiserte og organisere aktivitetstilbud og drifte sine anlegg og aktiviteter. Vi har ved flere anledninger vært pådriver av nye tilbud på samme måte som vi forsøker å gjøre det også denne gangen.

Annonse

Vi er glade over å kunne slippe nyheten ut at vi har sett, anerkjent utfordringen, gjort tiltak og søkt og fått økonomiske midler til å bidra inn i dette felleskapet for å dekke et behov for aktivitet og samhold.

Øvre Eiker idrett – og aktivitetsråd har fått midler fra DAM-stiftelsen til å arrangere åpen aktivitetskveld i slutten 20. mars. For å treffe riktige beslutninger når vi investerer i utstyr har vi hatt noen «ressursgrupper» i målgruppen i tillegg til at vi har lagt vekt på at aktivitetene skal passe for alle aldere. 

Vi har fått med oss Øvre Eiker kommune, Vestfossen idrettsforening og ungdom fra valgfaget «innsats for andre» denne kvelden. Det er flott at vi kan samarbeide på tvers for å kick-starte en aktiv vår og legge til rette for at noen ønsker å være med videre hva vi har investert i.

Vi har gått til innkjøp av en aktivitet som heter «Teppecurling» det er innendørs curling som passer for alle uten noen form for forkunnskaper. Sporten er i dag en godkjent sport for funksjonshemmede med årlig NM-uttak. Sporten kan også drives som en lavterskel aktivitet der vi rett og slett har det morsomt sammen en kveld med litt konkurranse og fysisk bevegelse. Aktivitetene krever ingen forkunnskaper. Vi stiller med tre baner i festsalen denne kvelden.

For dere som huske de norske curling-gutta for noen år siden. Vi har tatt det helt ut og kjøpt inn rutete lag bukser for anledningen til fri benyttelse. Utstyret vi har kjøpt inn ønsker vi skal benyttes i etterkant av lag og foreninger i Øvre Eiker som ønsker å ha dette som en aktivitet. Du trenger ikke være tilknyttet noe idrettslag, men vi håper at noen finne aktiviteten så artig at vi kanskje får et teppecurlinglag eller to i Øvre Eiker i tiden framover.

Videre har vi leid kantinen der det er lagt opp til å teste ut digital dart om du ønsker dette.

Vi er spente og gleder oss til kvelden og hva som ligger av muligheter med dette utstyret i framtiden.

Vennlig hilsen oss i Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd

Hanne Lyngaas
Leder av Øvre Eiker Idrettsråd

Del:
Annonse