28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«Folkeeventyrene – the Musical» spilles på samfunnshuset i Mjøndalen fra 18. til 26. mars. De lover et ellevilt stykke med mye humor.

«Folkeeventyrene – the Musical» til Mjøndalen

Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater sier de har noe stort på gang i mars. Musikalen de skal spille er basert på en viktig del av den norske kulturarven.
Annonse

Og da det i tillegg skal være en ellevill og morsom, lett absurd tonesatt fortelling som forberedes framført, lover det godt.

Asbjørnsen og Moes historier og karakterer er som vi kjenner til, både særdeles originale og nokså sprøe i seg selv. Her får vi de presentert med en ny vri, mens vi følger de to folkeminnesamlerne Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe rundt i landet.

Annonse

Historien om historiene, historiemakerne og historiekarakterene. Vi kjenner dem alle, men nok ikke akkurat slik vi møter dem her. Det blir slett ikke en forutsigbar reise inn i nasjonalromantikk og nostalgi for publikum i Mjøndalen.

Espen Arne er en av hovedpersonene Asbjørnsen og Moe møter underveis. Han liker fortsatt å samle på ting og er en av flere brødre, men denne gang har han en rød sykkelhjelm i tillegg til et brev fra kongen.

Forfatter fra Mjøndalen
Skuespiller Håkon Thorstensen Nielsen har skrevet stykket sammen med Thomas Gunnari Røtting, som står bak musikken. Nielsen kommer opprinnelig fra Mjøndalen, og de som har sett «Juleskurken» vet at han kan skrive morsomme tekster for teaterscenen. Juleskurken har vært vist i en årrekke på Drammens Teater. Folkeeventyrene kan ha det som skal til for å bli like vellykket.

Stor NEBUT-satsning
Lars Gunnar Tennebø fra NEBUT fortelle at det legges ned om lag 10.000 dugnadstimer hvert år i foreningen han leder. Uten tvil et stort stykke frivillig arbeid.

Forestillingene starter lørdag 18. mars og det skal spilles til sammen 10 forestillinger fram til søndag den 26. mars.

– Det er 40 ungdom og 30 barn engasjert i dette, sier en stolt og optimistisk Tennebø.

Teatergruppa regner med å selge mellom 2.500 og 3.000 billetter.

Hovedinstruktører for «Folkeeventyrene – the Musical» er Robert Piros og Marcus Rooth. De har i tillegg hjelp fra Anders Rønneberg, Hilde Oftebro og Mari Joynt.

Mer informasjon om «Folkeeventyrene – the Musical» ligger på NEBUTs Facebookside. Billetter kan på forhånd kjøpes på Tikkio.no og ellers i døra.

Lars Gunnar Tennebø sier det ligger et enormt stykke arbeid bak årets oppsetning.

Del:
Annonse