28. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Knut Borkholm (20) fra Hokksund vant halvmaraton i sin klasse i Paris. (Foto: Mathilde Teisen / Privat)

Hokksund-gutt ble vinner av U22 halvmaraton i Paris

I går kom Knut Borkholm (20) fra Hokksund hjem etter et godt løp under halvmaraton i Harmonie Mutuelle Semi De Paris. I dette løpet med ca. 45.000 startende, stilte Knut i Eliteklassen under 22 år. Her gikk han helt til topps i en klasse med 1.057 fullførende løpere.
Annonse

Ser vi på overall resultatet uavhengig av alder står han som nr. 70 – som er et sterkt resultat. Vinneren, Roncer Kipkorir, løp på 59.38 og er helt i verdenstoppen.

Som vi nettopp har sett under VM i langrenn så bygges kapasitet opp over mange år. Knut er ung og har kun hatt 100 prosent fokus på løpingen i halvannet år. Han løp sin første halvmaraton i 2021. Tidligere har han konkurrert i langrenn og løpt i sommermånedene. Dette er en løper vi håper kan ha god progresjon i årene fremover, sier støtteapparatet hans.

Annonse

Knut vant klassen under 22 år med tiden 1.10.29 og satte personlig rekord med 42 sekunder. Rekorden sett i lys av løypetraseen er svært sterk. Han løper for Eiker Kvikk og trenes av Tore Sand-Hanssen, men reiste sammen med en gjeng fra Sportsklubben Vidar.

Satsingen videre går for fult fremover og jobber 50 prosent som lærling for å få tid til å trene det som må til. Han er veldig takknemlig for å ha fått en god lærligavtale med Hellefoss Paper AS, som gir han mulighet til å trene mye.

Hovedmålet denne våren er NM halvmaraton i mai, og ellers er målet hans å greie å forbedre tiden sin ytterligere dette året ned til under 1.10. Treningsmengden er økt mot sesongen 2023 og noe av treningsgrunnlaget er lagt på tre ukers treningsleir på Tenerife i januar.