20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Monica Myrvold Berg tok utfordringen med å dirigere under minikonserten på Bråta Bo- og Aktivitetssenter i går. (Foto: Privat)

GLADKORET: 35 med i nytt demenskor i Mjøndalen

8. mars var en merkedag – ikke bare for alle kvinner, men også for Gladkoret. Det er navnet på det nye demenskoret som er etablert i Drammen og første samling var altså i går.
Annonse

Koret, som består av 35 personer, har bestemt at det skal hete Gladkoret. Med dirigent Arnstein Roch Øverland ved roret har koret avholdt to øvelser og det var offisiell åpning ved ordfører Monica Myrvold Berg på kvinnedagen 8. mars. Hun ble utfordret til å dirigere koret og bestod testen med glans.

I tillegg til ordfører var også politiker Sølvi Brandt Bestvold til stede og det var også kommunalsjefene Jorunn Stavi Larsen og Sudhir Sharma. For en av initiativtakerne, Marit Thomassen, var det godt å se at prosjektet har bred forankring både politisk og i administrasjonen i Drammen kommune. 

Annonse

Trioen bak prosjektet, Arnstein Roch Øverland, Anne Merethe Sviggum Frydenlund og Marit Thomassen var strålende fornøyde med åpningen og ikke minst med minikonserten fra Gladkoret.

– Kordeltagerne er veldig dyktige og nå starter korøvelsene for alvor og de skal deles inn i forskjellige stemmegrupper, men det er jeg helt sikker på at de klarer veldig bra, sier Marit.

De er allerede forespurt om å holde flere konserter og koret jobber seg mot det store målet i år – en konsert i Drammens Teater søndag 12. november. Alle profesjonelle kor må jo han med en stjernesolist og de jobber derfor med å få på plass en artist som skal delta sammen med Gladkoret i teateret.

– Vi får også god drahjelp av koret Blå Resept som stiller med støttesangere og det er spesielt viktig nå som kordeltagerne skal jobbe i stemmegrupper. Blå Resept består av ansatte i Drammen kommune og er også under ledelse av Arnstein Roch Øverland, forteller Marit Thomassen.

Se video fra minikonserten med ordfører Monica Myrvold Berg som bistår med dirigeringen.

Del:
Annonse