24. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er ventet snø over Agder og sørlig del av Østlandet og Varsom.no var sendt ut et varsel på gult nivå.

Vinteren er ikke over ennå – nå kommer det mer snø

Med gradestokken langt nede på minussiden er det ingen ting som tyder på at våren er like rundt hjørnet. I hvert fall hvis vi ser bort i fra god varme fra solen – i solveggen. Men nå kommer det mer vinter i form av snø.
Annonse

Varsom.no har i dag sendt ut et varsel fra Meteorologisk Institutt for Agder og sørlig del av Østlandet. Det forteller at det kan komme 10 til 20 centimeter med nysnø – noen steder opp mot 25 centimeter.

For Eiker-området er det ventet i overkant av 12 mm nedbør – altså vel 12 centimeter med snø. Det vil også holde seg kaldt gjennom helgen med nattetemperaturer ned i 12 grader om vi skal tro yr.no rett. Til uka vil dagtemperaturen øke noe, men det blir ikke akkurat vårlige temperaturer på en stund.

Annonse

Dette sier Varsom.no om det kommende været:

Konsekvens
Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Råd
Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Mandag er det ventet 10-20 cm snø, lokalt opp mot 25 cm, i Agder og på Østlandet sør for Mjøsa. På kysten og i ytre strøk vil nedbøren etter hvert gå over til regn.

Avsender: Meteorologisk Institutt
Fare øker: 12. mars 2023, kl.18.00
Fare minker: 14. mars 2023, kl. 04.00
Sannsynlighet: Sannsynlig > 50%

Del:
Annonse