24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Snøhvit og de syv dvergene var gjennomgangstemaet i årets forestilling til Fiskum Barne- og Ungdomsteater. Men det var mye mer vi fikk servert.

Snehvit med dverger og hekser i et forrykende show

Fiskum Barne- og Ungdomsteater leverte i går kveld en premiere utenom det vanlige. Snehvit og de syv dvergene – eller var det åtte – var alt annet enn et eventyr i ordets rette forstand. Her har nemlig Petter Anthon Næss boltret seg skikkelig og laget et manus med de fleste ingredienser.
Annonse

Normalt er det greit å kunne skrive om et teaterstykke med et gitt tema, men dette er langt fra tilfelle denne gangen. Fiskum Barne- og Ungdomsteater hadde premiere i går kveld med et stykke som beste kan kalles en musikal basert på eventyret om Snehvit og de syv dvergene.

Og selv om det var en vakker Snehvit, en «haug» med dverger og ei ond stemor og heks med i bildet, så ble denne forestillingen så mye mer. Her var det vakre hoff-damer, spenstige sprell på dansegulvet og det hele ble vist på en veldig utradisjonell måte.

Annonse

De 34 skuespillerne fikk boltre seg over store deler av salen i Folkets Hus i Vestfossen. Scenen var forlenget med en stor catwalk gjennom hele salen og en ny sceneinngang på andre siden. Det gjorde at skuespillerne dukket opp fra alle steder med en dynamikk som en vanlig sceneoppsetning ikke kan gi.

Det er heller ikke ofte vi hører ungdom syng strofer at «Når kastanjene blomster…» og «Noen ganger der det alright…» – gamle sanger i kombinasjon med moderne og fengende musikk og dans.

Det var også en rekke humoristiske innslag i forestillingen og publikum ble bedt om å være med flere ganger.

Det er altså Petter Anthon Næss som har skrevet manus, vært instruktør samt hatt ansvar for musikk og regi til denne helt spesielle forestillingen. Gry Nygård Fredriksen og Trine Ørbæk er koreografer.

Det var fullt hus eller stinn brakke som de sier i denne verden. Etter forestillingen var det selvsagt blomster til alle skuespillerne og hilsener til de som hadde gjort en stor innsats.

Det er to forestillinger i dag lørdag. Den første kl. 15.00 og den andre kl. 18.00. Søndag er det én forestilling. Det skal være noe billetter igjen dersom du ikke fikk vært med på premieren. Ta med barn eller barnebarn – det er helt klart verdt pengene. Men det er en del skriking og høy musikk så sensitive barn er nok ikke det beste ha med.

De som var blant publikum på premieren fredag kveld, hadde i hvert fall ikke noen problemer og så ut til å storkose seg med forestillingen.

Her noen bilder fra fredagens premiere.


Del:
Annonse