29. november 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Forfattersamtale mellom Lars Saabye Christensen og Stian Hole

Førstkommende tirsdag ønsker biblioteket i Hokksund velkommen til en spennende forfattersamtale mellom Lars Saabye Christensen og Stian Hole. De to prisvinnende publikumsfavorittene har samarbeidet siden 90-tallet. Nå har de gått sammen om en illustrert roman for barn, og resultatet er en fortelling om tid, klokker, vennskap og bananer.
Annonse

Lars Saabye Christensen debuterte med diktsamlingen « Historien om Gly» i 1976, som han fikk Vesaas debutantpris for. Sin første roman utga han i 1977 med tittelen «Amatøren». Gjennombruddet kom i 1984, med romanen «Beatles». I 2006 utnevnte H.M. Kongen Lars Saabye Christensen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fortjenestefull innsats for norsk litteratur.

I 2018 fikk han Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, for sitt produktive forfatterskap gjennom over 40 år, hvor handlingen i mange av bøkene er lagt til Oslo, forfatterens egen by.

Annonse

Stian Hole er en lokal helt. Han er en kritikerrost og prisbelønt illustratør, grafisk designer og bildebokskaper oppvokst i Øvre Eiker, i dag bosatt i Oslo. Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, og debuterte med bildeboken «Den gamle mannen og hvalen» i 2005, som ble tildelt Kulturdepartementets debutantpris.

For sin andre bok, «Garmanns sommer» mottok Hole Brageprisen, Kulturdepartementets bildebokpris og ikke minst den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award, som den første norske forfatter og illustratør noen sinne. Stian har også utsmykket bibliotekets barneavdeling med et spesiallaget kunstverk av Eikerbygda.

Stian Hole og Lars Saabye Christensen har samarbeidet tett om «Sanne gleder» fra 2016 og den helt nye bildeboka «Klokker og bananer» som kommer nå i 2023.

Denne kvelden vil de samtale om forfatterskapene sine, samt presentere årets bok.

Bibliotekbaren åpner kl. 18.30.
Gratis inngang.
Tirsdag 21. mars kl. 19:00.
Øvre Eiker bibliotek.

Del:
Annonse