20. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Historielaget på vandring i Gamle-Hokksund. Lørdag er det 75-års feiring på Fossesholm. (Foto: Privat)

Feirer historielags-jubileum på Fossesholm

Kommende søndag fyller Eiker historielag 75 år. Det feires lørdag 18. mars på Fossesholm herregård.
Annonse

Historietimen på Onkel Thor blei starta høsten 2013, som et samarbeid mellom Heia Vestfossen Lokalhistorisk forlag og Onkel Thor. Snart 10 år siden, rett og slett. Bursdagen skal markeres i hele høst.

Men før det, tirsdag 21. mars 2023, vender vi blikket ca. 400 år bakover, til Christian Kvart. I 1623 ble det første sølvet funnet i Sandsvær. Litt seinere på høsten oppdaga myndighetene det, Kongen fikk beskjed, og så… ja, da ga han klare beskjeder der Vestfossen var et stikkord.

Annonse

Temaet i denne Historietimen er sølvfunnet, hva det førte til for Vestfossen og Eiker, og også noen glimt fra kong Christian IVs liv, hans personlighet, og hva det var som gjorde at han allerede i 1601 fatta interesse for hva som skjulte seg i bergene mellom Vestfossen og Kongsberg.

I ord og bilder tar Stein Andersen dere med på ei reise tilbake til perioden 1601 – 1624, med Christian IV som hovedperson. Stein har i flere tiår dykka ned «Kvartens» historie, holdt mange foredrag om Kongen, og skrevet to skuespill om Kongens besøk på Eiker og Vestfossen.

Onkel Thor sørger som alltid for leskende drikker. Lokalhistoriske bøker fås også kjøpt.

Billetter kr 150 selges ved inngangen. Døra åpner klokka 18.00, og programmet starter klokka 1900.

Velkommen til dere alle!
Arr: Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag

Del:
Annonse