16. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politiet i Sør-Øst har hatt nok å gjøre denne helgen, men antallet promillekjøringen er urovekkende. (Illustrasjon: Pixabay)

Mange trafikkulykker og fyllekjøring i Sør-Øst denne påsken

Det har vært flere alvorlige trafikkulykker i Sør-Øst politidistrikt denne påsken. I tillegg er en rekke personer tatt for kjøring i ruset eller beruset tilstand. En del har også tråkket vel hardt på gassen, noe Utrykningspolitiet har slått hardt ned på.
Annonse

Fram til kl. 22.00 i kveld er dette et utdrag fra Twitter-meldingene til politiet i Sør-Øst når det gjelder trafikale hendelser lørdag og søndag:

Søndag 9. april kl. 20.27: Melding om trafikkulykke på Nordbygdvegen i Ål. En person flys med luftambulanse til sykehus etter at en bil med to personer i har av veien og inn i et hus. Ingen i huset er skadet, men politiet betegner dette som en alvorlig ulykke og veien er stengt på stedet.

Annonse

Søndag 9. april kl. 12.54: En MC har veltet i en rundkjøring og den kvinnelige føreren i 50-åra ble kastet av sykkelen. Hun var bevisst og på beina, men hadde smerter i en arm og ett bein. Hun ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, men trengte ikke videre oppfølging fra helse.

Søndag 9. april kl. 11.14: I Vråvegen i Seljord ble en mann i 50-årene stanset, mistenkt for kjøring i beruset tilstand. Nødvendige prøver er tatt.

Søndag 9. april kl. 11.40: Trafikkulykke ved Brotorget i Stathelle der en bil har kjørt inn i en lyktestolpe. Det var to damer i bilen, og føreren var en kvinne i 80-årene. Hun ble kjørt til legevakt for sjekk, men skal ikke være alvorlig skadet. Passasjeren var uskadet. Bilen ble betegnet som totalvrak.

Søndag 9. april kl. 04.16: Politiet stanset en bil på E234 i Tokke der føreren blåste til over lovlig verdi. Fører var en gutt i slutten av tenårene fra Telemark. Han mistet lappen på stedet og blir selvsagt anmeldt for dette forholdet.

Søndag 9. april kl. 03.34: Politiet kom over en bi, som hadde kjørt ned et trafikklys i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate i Drammen. Fører – en gutt i slutten av tenårene – var synlig beruset og blåste til langt over lovlig verdi. Sak opprettes og bilen er for totalvrak å regne.

Søndag 9. april kl. 01.47: Politiet stanset en mann i 40-årene i Kragerø. han er mistenkt for kjøring i ruset tilstand. Prøver er tatt og sak opprettet.

Lørdag 8. april kl. 20.58: Politiet stanset en bil på Snarum i Modum kommune. En kvinne i 40-årene er mistenkt for kjøring i ruset tilstand etter at hun kjørte vinglete. prøver er tatt og sak opprettet.

Lørdag 8. april kl. 21.51: To personer falt av en MC i Hagatjernveien i tidligere Nedre Eiker. Den ene ble kjørt til sykehus i ambulanse, den andre til legevakten. Ingen skal være alvorlig skadet. Det var svært glatt på stedet.

Lørdag 8. april kl. 19.05: På Holtungveien i Tønsberg kom politiet over en bil som hadde kjørt av veien. Fører ble påtruffet like ved og fremsto som beruset, men ikke skadet. Prøver tatt og sak opprettet også her.

Lørdag 8. april kl. 20.11: En mopedfører ble stanset i Skien. mannen i 50-årene fremsto som beruset og ble derfor fremstilt for sikring av bevis og sak opprettes.

Lørdag 8. april kl. 17.41: I Rådhusgata i Drammen var det en bil som kjørte på en parkert bil. Fører fremsto også her som beruset og ble tatt med inn for sikring av bevis. Førerkortet ble beslaglagt og sak opprettet.

Lørdag 8. april kl. 15.29: I Tønsberg stanset politiet en bil som hadde en uansvarlig kjøreadferd. Fører anmeldes for dette og førerkortet ble beslaglagt.

Lørdag 8. april kl. 01.49: En Oslo-mann i 20-årene ble stanset i Geilo sentrum, mistenkt for promillekjøring. Han blåste til over lovlig verdi og ble tatt med inn for ytterligere prøver og selvsagt anmeldelse.

Det har i tillegg vært en god del ordensforstyrrelser i distriktet. Det har også vært noen branntilfeller og redningsaksjoner som politiet har måttet jobbe med.

Del:
Annonse