19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Marit Geraldine Bostads utstilling «A Meeting With The Unknown» åpner førstkommende lørdag på Gulden Kunstverk på Steinberg.

«A Meeting With The Unknown» på Gulden Kunstverk

Marit Geraldine Bostad holder en separatutstilling med nye malerier på Gulden Kunstverk på Steinberg i tiden 15. april til 7. mai. Det er bokstavelig talt en fargesprakende utstilling.
Annonse

15. april er Marit Geraldine Bostad igjen tilbake på Gulden Kunstverk med en kraftfull utstilling, «A Meeting With The Unknown». Det er en samling nye malerier som omhandler indre psyke, minner og menneskelige relasjoner.

Kunstverkene hennes skapes spontant – i skjæringspunktet mellom det bevisste og det underbevisste. Hun beskriver praksisen sin som å koble fra en eksternt kontrollert verden. Hun ønsker å frigjøre seg fra de bevisste valgene i håp om å oppnå et nytt samspill, en ny inspirasjonskilde og et redefinert kunstnerisk uttrykk gjennom en fri ekspresjonistisk tilnærming til maleriet.

Annonse

Bostads dynamiske karriere fortsetter å ta fart. I mai 2022 kunne et av verkene hennes sees over hele London. Maleriet hennes ble valgt som «Face of» The Affordable Artfair UK. Med andre ord, denne norske abstrakte kunstneren frontet alt av markedsføringsmateriell for den velkjente britiske kunstmessen, godt synlig i Londons bybilde og kunstmiljø.

Det var intervjuer, stor oppmerksomhet og en utsolgt stand på galleriet hennes i London, Mint Art. I dag jobber Marit Geraldine med et stadig økende antall gallerier i utlandet, i London, New York og Dubai, og snart representasjon i Paris. Kunstneren er også siden 2017 representert ved Madelyn Jordon Gallery i New York.

Marit Geraldine Bostads første utstilling «Hope Island» på Gulden Kunstverk fant sted i januar 2021, midt under pandemien. Det var en tid med isolasjon og avstand, lite fysisk kontakt og stor usikkerhet i verden.

Midt i dette mørklagte scenariet spredte kunstneren håp i galleriet med sine lyse og sanselige abstrakte malerier – hennes «lockdown»-serier. Men nå fra 15. april står vi fritt til å komme og la oss inspirere sammen i det de kaller Norges vakreste galleri.

Utstillingsåpningen lørdag 15. april lover å bli en helt spesiell opplevelse for de som kommer. Marit Geraldines energifylte malerier vil bli akkompagnert av velsmakende kunstverk. Filip August Bendi, en av verdens ledende kokker vil servere fingermat på selve åpningsdagen.

 Marit Geraldine startet et spennende samarbeid med Filip i fjor. Nå er publikum så heldige å oppleve Bocuse Dór-sølvvinnerens kreasjoner i samspill med Marits abstrakte kunst på veggene.

Dette bildet har tittelen Dream Catcher.
Del:
Annonse