24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossen Salongorkester underholder under matfestivalen på Fossesholm i august 2022. Nå reiser de ut av bygda i et helt spesielt prosjekt.

Vestfossen Salongorkester går nye veier og ut av bygda

Vestfossen salongorkester har innledet et samarbeid med Kongsberg kammerorkester og Notodden orkesterforening for å gjennomføre et spennende prosjekt. Nemlig fremføring av «Dansesuite for orkester» av komponisten Arne Hagen.
Annonse

Arne Hagen er mest kjent for å ha komponert de første låtene som gjorde Anita Skorgan kjent. Han har komponert mye forskjellig musikk, dirigert Asker symfoniorkester, men lever nå tilbaketrukket på sitt hjemsted Rjukan i en alder av 94 år.

Orkestrene øver hver for seg på stykkene som skal spilles på konserten, for så å møtes til øvingshelg med etterfølgende konsert den første helga etter påske.

Annonse

Selve konserten skal foregå på menighetssenteret ved Notodden kirke søndag 16. april klokka 18.00.

Det er første gang Vestfossen Salongorkester reiser ut av Eiker-kommunene for å spille. Dette er en del av aktivitetene som gjennomføres i jubileumsåret 2023. Det er 20 år siden orkesteret reetablerte seg som orkester i Vestfossen. I 2024 er det 100 år siden salongorkesteret ble etablert.

Seinere i år skal de ha sin vanlige sommerkonsert på Fossesholm, og til høsten skal de ha en jubileumskonsert i Vestfossen.

Orkesteret sammen med mannskoret under den årlige julekonserten i Vestfossen kirke 2022. I år feirer de sitt 20-års jubileum med flere konserter. (Foto: Bjørn Kristoffersen)
Del:
Annonse