29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik så det ut i hagen til Bjørn Erik Nebell på Darbu lørdag. Det skal mye varme til før han kan ta raka fatt og få hageavfallet klar til henting denne eller neste uke. (Foto: Nebell)

Tidlig hageinnsamling og rekordsein vår gir reaksjoner

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) sendte ut varsel om henting av hageavfall i slutten av forrige uke. Mange steder ligger det mye snø og raking av løv og kvist er det siste vi tenker på.
Annonse

En lang rekke av våre lesere har reagert på varselet og det har ikke manglet på kommentarer på de mange facebooksidene deres. En av dem som har reagert, er Bjørn Erik Nebell fra Darbu. Lørdag hadde han fortsatt store mengder med snø i hagen, og jobben med å rake her fremsto som meget fjern.

Eikernytt.no har tatt kontakt med renovasjonsselskapet for å høre om hvorfor de ikke kan utsette hentingen ettersom våren lar vente på seg en rekke steder og spesielt i høyereliggende områder.

Annonse

Informasjonsansvarlig, Marte Brændsrud, sier følgende til Eikernytt.no:

I år samler RfD inn hageavfall samme dag som mat- og restavfall hentes, i perioden mellom 17. april og 28. april. Dette er én uke tidligere enn i fjor.

Det er alltid vanskelig å forutsi hvor tidlig våren kommer. RfD henter hageavfall fra over 70.000 husstander, og for å få logistikken til å gå opp må vi planlegge i god tid. Derfor settes datoene for hageavfallsinnsamlingen allerede et halvt år i forveien. Vi klarer dessverre ikke å flytte hele innsamlingen én uke frem på grunn av kapasitets- og logistikkutfordringer.

Fordi det fortsatt er mye snø flere steder, har vi klart å flytte datoen for henting av hageavfall der det er praktisk mulig å få til. Det gjelder ca. 4.000 abonnenter i snørike områder og de får henting av hageavfallet sitt i perioden 4. til 6. mai og de har fått varsel om dette på SMS.

Nå håper vi at værmeldinger med spådommer om varmere vær gjør at snøsmeltingen går unna og at de fleste kommer i mål. Hvis de ikke rekker å gjøre arbeidet før vi kommer, kan de alltid levere hageavfallet gratis på en av gjenvinningsstasjonene våre, sier Marte Brændsrud.

Del:
Annonse