29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik ser varselet fra Varsom.no ut for tirsdagen. Bare å forberede seg. (Ill. Meteorologisk Institutt)

Har du byttet til sommerdekk? Nå kommer snøen tilbake

Tusenvis av bilister har stått i dekkskiftekø etter påske for å få av både piggdekk og piggfrie vinterhjul. Det til tross for at det har vært spesielt kaldt i mars og april fram til de siste dager med sommervarme. Men nå kommer vinteren tilbake på en snarvisitt.
Annonse

Meteorologisk Institutt har i dag sendt ut to varsler om snø. Det første gjelder for mandagen her ventes det mellom fem og 15 centimeter med snø nord og vest for Oslo. Dette kan også berøre Eiker og Kongsberg etter kartet å dømme.

Det varslers også om større snømengder i fjellet og det kan dermed bli krevende forhold på fjellovergangene.

Annonse

Det samme gjelder tirsdag da snøgrensen kryper helt ned i hovedstanden og til kysten i Oslofjorden. Det berører garantert Eiker og Drammen og det er varslet opp til 25 centimeter i høyereliggende strøk. Snøværet vil avta i løpet av tirsdagen.

Det er med andre ord ingen grunn til panikk om du ikke har fått av vinterhjulene ennå. Ifølge vegvesenet trumfer sikkerhet og veigrep reglene for når piggdekkene skal av for sesongen.

Del:
Annonse