15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det ble oppdaget en større gasslekkasje på Loesmoen søndag kveld og slått full alarm. Men gassen var ikke farlig og ingen evakuering var nødvendig.

Full utrykning etter gass-alarm på Loesmoen

Like før klokken 22 i kveld rykket samtlige nødetater ut til Industriveien på Loesmoen i Hokksund etter melding om en større gasslekkasje. Det var fra en stor tank med nitrogen det lakk, og det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter og veiene i området ble stengt for trafikk.
Annonse

Ifølge innsatsleder på stedet, Kjetil Solheim, visste de ikke hva slags gass som lakk ut og tok derfor ingen sjanser. Patruljer stanset trafikken i Drammensveien og inne på selve industriområdet. For selv en søndag kveld er det stor trafikk på dette området.

Det ligger en rekke bedrifter her i tillegg til flere treningssentra.

Annonse

Det var hos bedriften Kongsberg Tynnplate den store gasslekkasjen fant sted. Bedriften driver blant annet med laserkutting, utstansing av metall, kapping av metall og kantpressing av metallplater.

Ifølge politiet på stedet var det en sikkerhetsventil som var åpen, men det var ingen store problemer med å stanse lekkasjen så fort de fikk oversikt over hva dette dreide seg om. Ledelsen ved bedriften kom også til plassen og bidro med å få situasjonen under kontroll.

Nitrogen er ikke farlig for omgivelsene, kun ved direkte kontakt. Sikkerhetsgrensen ble derfor raskt tatt ned til 50 meter ettersom trykket i tanken sank. Ingen ble skadet i denne aksjonen som involverte flere politipatruljer, brannvesenet og ambulanser.

Politi og brannvesen har situasjonen under kontroll.

Redningsetatene med en oppsummering etter aksjonen.
Kongsberg Tynnplate er en relativt nyetablert bedrift på Loesmoen.
Det var fra denne store tanken det lakk ut gass. (Foto: Google)
Del:
Annonse