22. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En nå 25 år gammel kvinne er dømt til fengsel og betaling av oppreisning til en nå 18 år gammel gutt etter seksuell aktivitet mens han var på en barneverninstitusjon hun jobbet på.

Kvinne dømt til fengsel og erstatning etter seksuelle overgrep

En 25 år gammel kvinne fra tidligere Nedre Eiker er dømt til fengsel i ett år og én måned samt betale 110.000 kroner i erstatning i Buskerud Tingrett – Eiker. Ifølge dommen skal hun ha hatt gjentatte samleier med en gutt i tilknytning til barneverninstitusjonen hun jobbet på.
Annonse

Det var Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter som før jul tok ut tiltale mot den unge kvinnen. Ifølge tiltalen skulle hun ha hatt seksuell omgang med en nå 18 år gammel gutt som var plassert i en barneverninstitusjon.

Kvinnen jobbet på institusjonen fra oktober 2021 til mars 2022 og i dette tidsrommet skal hun ha hatt samleie og annen seksuell aktivitet med gutten som var under hennes oppsikt, som det heter i tiltalen.

Annonse

Da hun møtte i retten i slutten av mars, erklærte hun seg skyldig i henhold til tiltalen. Hun ga en forklaring i retten. Det samme gjorde gutten og tre andre vitner.

Den seksuelle aktiviteten skal ifølge den fornærmede gutten ha vært frivillig og hyppig forekommende – både inne på institusjonen og utenfor. Det skal også ha utviklet seg et slags forhold der de to kjøpte gaver til hverandre og de spiste ofte mat sammen. De hadde også lastet ned en app på telefonen som gjorde at de visste hvor den andre var til enhver tid.

Ifølge dommen skal gutten etter hvert ha følt et press for å prestere seksuelt og at han måtte bruke en gel for å prestere bedre. Dette var et middel hun hadde kjøpt i Thailand.

Den dømte kvinnen forklarte at hun var fullstendig klar over at det var straffbart det de gjorde og at det var viktig å holde dette hemmelig. Gutten var bare 15 år da det hele startet, men ble raskt 16 år. Hun forklarte at hun ikke var opptatt av å ha sex med mindreårige og sa hun levde et dobbeltliv for ikke å involvere andre i at de var kjærester.

Det var en annen ansatt på institusjonen som meldte ifra til ledelsen om dette mulige forhold etter at det ble avdekket en rekke såkalte «egenavtaler» utenfor institusjonen. Samtaler med den nå dømte kvinnen i desember i 2021 førte ikke til noen håndfaste bevis for seksuell aktivitet. Men tekniske spor i blant annet institusjonens bil, avslørte at det hadde vært mutført sex her.

Retten kan ikke med sikkerhet fastslå at hun har tvunget seg til sex med den unge gutten ved to episoder slik gutten hevdet. Det er derfor ikke snakk om voldtekt i denne sammenheng. Men retten slår fast at det var et betydelig antall samleier og annen seksuell aktivitet uten bruk av kondom.

Til fratrekk i fengselsdommen på ett år og én måned kommer 15 dager som kvinnen har sittet i varetekt.

Del:
Annonse