25. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

To menn på 35 år er dømt til fengsel for å ha dyrket cannabis i Kongsberg. De ble tatt av politiet 15. desember i 2021 og satt tre dager i varetekt. (Illustrasjon)

Dyrket og oppbevarte cannabis – dømt til fengsel

To 35 år gamle menn er dømt til fengsel for å ha dyrket cannabis i en leilighet i Kongsberg. Den ene av mennene har tilknytning til Øvre Eiker – den andre til Drammen. Begge ble dømt i Buskerud Tingrett – Eiker i mars.
Annonse

De to leide en leilighet i Kongsberg høsten 2021 og startet dyrking av til sammen 49 cannabisplanter. Dette ga til sammen 3.821 gram røykbart materiale. Men dyrkingen medførte stor skade på leiligheten de disponerte og plantasjedriften anslås å ha påført skader for 172.660 kroner inkludert skyldig husleie.

Eikværingen var også tiltalt for oppbevaring av 17,1 gram marihuana på sin bopel i Øvre Eiker.

Annonse

Begge er nå dømt for samme forhold til fengsel i ett år og én måneder for eikværingen. Drammenseren fikk én måned strengere straff, men begge må betale erstatning til huseieren med solidarisk ansvar.

Ingen av de to mennene må betale saksomkostninger da de har meget begrenset inntekt gjennom Nav-systemet. De har også barn som de har ansvar for og straffen her kan komme til å bli sonet på alternativt vis, men det er det ikke opp til retten å bedømme ettersom forbrytelsene i seg selv kvalifiserer til ubetinget fengsel.

Spaning, tips og sporing
Politiet har fått flere tips i denne saken som førte til arrestasjon av de to 15. desember i 2021. Men de har også brukt teknisk og taktisk spaning på de to nå dømte mennene.

Eikværingen hadde ikke førerkort og dette gjorde at Drammenseren fungerte som sjåfør og den som leverte alt de trengte til å dyrke cannabisen i leiligheten. Men han mente i retten at han ikke hadde noe med selve dyrkingen å gjøre.

Retten mente likevel at de to hadde vært sammen om dette og derved idømte dem tilnærmet lik straff.

Del:
Annonse