23. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Disse spilte Folk og røvere i Kardemomme by for barnehagebarn og medelever på Vestfossen Barneskole i dag.

Folk og røvere fra Kardemomme by til Vestfossen Barneskole

I hele åtte forestillinger har barna ved Vestfossen Barneskole spilt «Folk og røvere i Kardemomme by» for medelever, lokale barnehager og ikke minst for foreldre og foresatte. I dag var viste forestilling for denne gang.
Annonse

Klasse 2 A og 2 B har jobbet med dette stykket i åtte uker og har gledet seg skikkelig til å kunne spille for et nesten fullt bomberom på skolen denne våren. I dag var det siste forstilling av totalt åtte fordelt på de to gruppene.

Med lærer Ellen Stolp Lia som sufflør og instruktør på sidelinjen, fikk barnehagebarna fra Lyngstua i Hokksund og Smellhaugen i Vestfossen er forestilling de vil snakke om en stund framover. Ikke minst da tre røvere måtte endelig vaske seg ble det en skikkelig munter stemning i salen. Blant dagens publikum var også klassen 3 A ved barneskolen og også de koste seg med forestillingen.

Annonse

Slike forestillinger settes opp mer jevne mellomrom på Vestfossen Barneskole og Ellen Stolp Lia har som regel en finger med i det som skjer på teaterfronten her.

Barna har jobbet iherdig med pugging av replikker og det er laget kostymer. Dette stykket til Thorbjørn Egner, er langt fra ukjent stoff for ungene, men her var det latter og moro og de fulgte godt med under forestillingens gang.

Fremføringen er som stykket i originalform, preget av sang og musikk i tillegg skuespill. Elevene styrte det meste selv – med litt hjelp fra sidelinjen. Til og med lyden var det en elev på samme trinn som styrte med stor selvsikkerhet og kontroll.

Her ser du noen bilder fra dagens forestilling.

Bakeren og de andre som driver i Kardemomme by er lei av å bli frastjålet ting og ber politimesteren om hjelp.
Skuespillerne vekslet mellom å være skuespillere og kor på sidelinja.
Røverne er ikke akkurat noen ordensmennesker og det må de gjøre noe med.
Vi lister oss så stilt på tå…. De tre bandittene her rapper det meste av det de kommer over.
Tante Sofie er ikke ei dame du tuller med. Her får røverne klar beskjed om å skjerpe seg.
Trikken er eneste transportmiddelet i Kardemomme by ved siden av sykkel. Den må passes på.
Del:
Annonse