15. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var et skikkelig show som Samklang serverte en fullsatt sal fredag kveld. Disse to fremkalte mye latter og en god stemning i salen.

Fargesprakende show-konsert med Samklang i Mjøndalen

De dro i gang med «Joyful – Joyful – Sister Act 2» og fortsatte i et jevnt tempo med å servere den ene hiten etter den andre - innpakket i lys og kostymer. Vi snakker selvsagt om Showkoret Samklang – som er langt unna noe vanlig sangkor. Her utfordres medlemmene både som sangene og skuespillere.
Annonse

De lovet en reise innen pop, rock og musikalens verden på forhånd og det løftet holdt de da det fredag kveld var premiere på Showtunes-konserten «Come Alive». Det var som dirigent og kunstnerisk leder, Ingeborg Amalie Hansen, sa det etter konserten: Vi er en familie som utfordrer hverandre på alle plan. Hun var mektig imponert over medlemmene som tok de villeste utfordringer på nesten strak arm.

For det er et stort spenn i dette koret eller showgruppen om vi skal bruke en mer treffende karakteristikk. Det eldste medlemmet skal visstnok ha passert 80 år, men henger med på det meste av sprell som dirigent og kunstnerisk leder finner på.

Annonse

Gårsdagens premiere inneholdt en rekke kjente låter presentert med tidsriktige kostymer og fremføringer. Her var låter som «All about that bass», «Uptown girl», «Uptown funk» og «Does Your Mother Know» fra musikalen Mamma Mia – for å nevne noen få. Hele 22 sanger ble fremført fordelt på to akter.


I vel to timer med en innlagt pause ble en fullsatt sal underholdt på det beste. Det eneste negative vi kan trekke fram, var lyden på enkelte solister for oss som satt foran i midten. Det var til tider dårlig lyd som sikkert kan bedres til kveldens og søndagens forestilling.

Resten av forestillingen gikk derimot på skinner. Større kostymeskift krevde små pauser og det løste gruppen på en elegant måte med å fortelle historier på to storskjermer. Her fikk gruppen også formidlet noen av utfordringene de har hatt siden koronaen satte en stopper for all vanlig øving og de måtte gå over til Zoom.

Det er altså ny forestilling i Mjøndalen Samfunnshus lørdag kveld kl. 19.00 og søndag kl. 17.00. Vi kan trygt anbefale å ta turen og det skal visstnok være billetter igjen.

Her ser du bilder fra fredagens premiere, men det er langt mer å se på forestillingen.
Del:
Annonse