23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ut på tur… osv. Så er det bare å håpe at værgudene er med medgjørlige enn hva de var 1. mai. (Foto: Lise Sanden)

Snart fylles Drammensmarka med ungdommer på tur

Onsdag 3. mai er det nasjonal turdag for åttendeklassinger, med arrangement over hele landet. Opptur ble arrangert første gang i 2006 med rundt 6.000 deltakere. I år blir den nasjonale turdagen arrangert for 16. gang med ca. 20.000 påmeldte elever fordelt på 50 arrangement over hele landet.
Annonse

– Med Opptur får enda flere ungdommer oppleve gleden ved friluftslivet, og vi bidrar til at de blir kjent med turmulighetene her i Drammen og får en hyggelig dag sammen i naturen, sier Silje Maurtveten i DNT Drammen og omegn.

Viktig for å inspirere unge
Onsdag 3. mai legger landets åttendeklassinger bøkene igjen i klasserommene og drar ut på en fire-fem timers tur. Gjennom et samarbeid mellom de lokale DNT-foreningene og skolen får elevene en prøvesmak på friluftslivet, uavhengig av tidligere erfaring.

Annonse

– Det er ikke sånn at alle vokser opp med å være mye ute i naturen. Og barn og unge bruker stadig mindre tid ute. Vi håper at Opptur-dagen inspirerer elever og lærere til uteaktiviteter og friluftsliv, og at det å være ute kan bli en litt større del av skolehverdagen, sier Silje Maurtveten.

Skal gå til Spiralen
Her i nærområdet arrangeres Opptur av DNT Drammen og omegn. Foreningen stiller også med mange frivillige som sikrer at alle kommer trygt frem. I Drammen starter deltakerne i Byparken mellom kl. 09 og 10. De går forbi sykehuset, opp til Stiboltkrysset og videre til Spiralen. På Spiralen spiser deltakerne lunsj og det er forskjellige aktiviteter. I år deltar omtrent 1.300 elever og lærere på arrangementet.

Elever i 8. klasse på tur i fjor. (Foto: Anngunn F. Dårflot)
Del:
Annonse