23. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Fra utstillingen Nesten voksen, under installering på Vestfossen Kunstlaboratorium. (Foto: Øystein Thorvaldsen)

Sesongåpning med Maud Angelica på Vestfossen Kunstlaboratorium lørdag

Førstkommende lørdag ønskes det velkommen til sesongåpning og jubileumsfeiring på Vestfossen Kunstlaboratorium. Selve åpningen er det Maud Angelica Behn som skal stå for.
Annonse

Åpningen for sesongen skjer altså lørdag 6. mai kl. 13.30. Ved siden av Maud Angelica Behn som foretar selve åpningen blir det taler ved daglig leder Lars-Andreas Kristiansen, ordfører i Øvre Eiker, Knut Kvale og Fylkesråd for kultur og mangfold i Viken, Tonje Kristensen. Flere av kunstnerne som stiller ut i år vil være til stede under åpningen.

Årets program fram til 24. september ser slik ut:

Annonse

I HOVEDBYGNINGEN: Nesten Voksen.

I UTSTILLINGSHALLEN: Arkeologi og anarki – En utstilling om Eikers maktsentrum i jernalderen.

I GALLERI STAR: Nøstetangen Glassverk (1741–1777) – Ved munningen av Vestfosselva.

I PROSJEKTROMMET: Fabrikken – en fortelling i tre akter.

Arkeologi og anarki heter utstillingen med gamle gjenstander og replika. (Foto: Nils Andersen)

20-års jubileumsutstilling
Vestfossen Kunstlaboratorium (VKL) er 20 år og dette feirer de med en jubileumsutstilling.

Hovedutstillingen «Nesten voksen» strekker seg over de fire etasjene som utgjør hovedbygningen og byr på gjensyn med kunstverk fra nesten alle utstillinger som har blitt vist i kunstlaboratoriets ulike visningsrom – i Hovedbygningen, Galleri Star, Utstillingshallen og Prosjektrommet. 51 store og små utstillinger i alt.

Programmet ellers denne sesongen er bredere enn noen gang, hele tiden med samtidskunsten som hovedfokus og bærebjelke. Men i år er det med innslag av eldre kunst, kultur- og industrihistorie og arkeologi.

– Vi håper dette vil være til glede for et mangfoldig publikum, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, så vel som for fagmiljøene i kunstbransjen, sier Lars-Andreas Kristiansen.

– I Galleri Star viser vi, i samarbeid med Nøstetangen norsk glassmuseum, for første gang en stor presentasjon av kulturhistorisk viktig norsk glasskunst, produsert ved Nøstetangen glassverk i perioden 1741–1777. Dette er den største presentasjonen i sitt slag utenfor Nasjonalmuseet, sier Kristiansen.

I Utstillingshallen vises Arkeologi og anarki – en utstilling om Eiker som maktsentrum i jernalderen. Denne utstillingen er resultat av et samarbeid mellom kommune, fylke og Veien kulturminnepark.

I Prosjektrommet fortsetter Vestfoldarkivet serien av arkivutstillinger om gamle Vestfos Cellulosefabrik, som denne gangen også omhandler en helt spesiell teaterforestilling som ble satt opp i forbindelse med fabrikkens nedleggelse i 1970 – Svartkatten.

Arbeider fra Nøstetangen Glassverk stilles ut. (Foto: @kroghphoto)
Del:
Annonse