20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Årets russetog var på det jevne, og det var mye folk ute denne ettermiddagen.

Russetog på de jevne med mye folk i Hokksund sentrum

Hvert år gjør vi det – vi stimler sammen i Hokksund sentrum like før klokken 16 for å få med oss årets russetog. Og hvert år går vi hjem med den følelsen av at dette kunne de gjort bedre. Årets russetog var i så måte intet unntak.
Annonse

De går ut med gode intensjoner med at budskapene på bannerne skal nå fram til de mange hundre som hvert år stimler sammen i Hokksund sentrum. Men etter noen hundre meter klumper det hele seg sammen og de fleste plakatene forsvinner i en mølje med russ som synes mer opptatt av å dele ut russekort til ungene enn å vise hva det faktisk står på plakatene deres.

I år hadde flere foreldre til russen store ambisjoner om å hjelpe på nettopp dette og bisto med å lage bannere. Men så var det noen «kloke hoder» som fant ut at det skulle brukes papir i stedet for tøy til banerne. Et vindkast og dermed røyk den ambisjonen – bokstavelig talt.

Annonse

De fleste andre poengene var skrevet på papplater av ymse størrelser som det enten var umulig å lese eller de ble «glemt» i iveren etter å behage russkortivrige unger langs ruta.

Men noen poeng kom fram og russebusser og Chat GPT var temaer som opptok russen. Vær den du er og elsk den du er, var også et budskap – fritt oversatt fra engelsk. Fredagens eksamen i videregående var heller ikke veldig populær. Dette er som kjent en inneklemt dag og mange har reist bort på langhelg. Elevene på Eiker VGS er ikke så heldige – noen av dem må ha eksamen.

Russetoget ble som vanlig avsluttet med tre russebusser med musikkanlegg som kan sprenge trommehinnen på de fleste av oss. Heldigvis var ungene som fikk være med på denne turen utstyrt med hørselsvern. Ikke alle russ hadde det, og det er bare å håpe at ikke får varige skader etter russetiden.

Som under barnetogene, var også russetoget velsignet med fint vær og det var mye folk i sentrum denne dagen. Det meldes også om meget godt besøk på byens spisesteder. Eikværingene har med andre ord satt pris på dagen og kost seg både ute og i de tusen hjem.

Her er noen bilder fra årets russetog med ønske om vel overstått.Del:
Annonse