17. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her smalt det skikkelig. En ansatt i hjemmesykepleien skulle kjøre ut i Østre Brugate da hun traff denne Forden i fronten. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Kolliderte med hjemmesykepleien – stakk fra stedet

En Ford Sierra RS Cosworth til en verdi av kanskje over en halv million, kolliderte med en av hjemmesykepleiens nye biler i krysset mellom Lerbergveien og Østre Brugate i kveld. Ingen personer skal ha blitt skadet, men eieren av Forden stakk fra stedet sammen med sine to passasjerer.
Annonse

Det var like før 21.30 i kveld at to biler kolliderte front mot front i krysset mellom Østre Brugate – Skolebakken og Lerbergveien. Ulykken skjedde da en kvinnelig ansatt i hjemmesykepleien i Øvre Eiker skulle kjøre ut etter endt runde.

Hun har forklart både til politiet og til Eikernytt.no at hun sjekket nøye om det kom noen biler før hun kjørte ut. Da hun var i ferd med å svinge ut og til venstre ned Skolebakken, smalt det. Fonden skal ifølge henne ha kommet i en vanvittig fart som gjorde at hun ikke rakk å reagere. Lengden på bremsesporene på stedet tyder også på en meget høy hastighet.

Annonse

Politiets patrulje sier til Eikernytt.no at de ikke velger å beslaglegge førerkortet til den kvinnelige ansatte i hjemmesykepleien da farten til Forden kan ha en avgjørende faktor for skyldspørsmålet. Men rent teknisk sett har hun brutt vikeplikten i det hun kjørte ut. Det faktum at Ford-eieren valgte å stikke av er også en faktor som spiller inn.

Politiet tar opp en foreløpig forklaring av hjemmesykepleieren på stedet og sjekker at hun har det greit etter omstendighetene.

Den ansatte i hjemmesykepleien ble ikke fysisk skadet, men var sterkt preget etter kollisjoner. Hun fikk hjelp av ledelsen i hjemmesykepleien og ble tatt hånd om. Bilen var ikke kjørbar og ble satt igjen på stedet.

Da hun skulle skrive ut skademelding, stakk føreren av Forden fra stedet sammen med sine to passasjerer. Men politiet vet hvem som kjørte bilen, som sies å være spesielt verdifull til en gammel bil å være. Her snakker vi om salgsverdi på kanskje over en halv million.

Eier og sjåfør skal være samme person og vedkommende er godt kjent av politiet fra før. Det ble derfor satt i gang et søk etter mannen torsdag kveld, men så langt er det uvisst om han er funnet. Ifølge politiet på stedet, skal mannen i slutten av 30-årene, ha kjørt «gris» i sentrum litt tidligere på kvelden og at de har sikret seg videobevis på dette.

En bilist som kom like bak stanset opp og startet opprydding på stedet og fikk sopt veibanen for glasskår og andre deler.

Det er en rekke «muskelbiler» som opererer rundt om i Hokksund og sentrum og hvor det kjøres veldig fort. UPs mange trafikkontroller har avslørt hastigheter på langt over 150 km/t på enkelte strekninger.

Forden skal ha kommet i en vanvittig fart, noe de lange bremsesporene og vitneopplysninger tyder på.
Del:
Annonse