2. mars 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Odd Myklebust er en populær historieforteller i tillegg til å være gammel journalist og forfatter. Tirsdag blir han å høre på Onkel Thor. (Foto: Roy Hansen)

Historietimen med spennende og fengende historier

Siden høsten 2013 har «Historietimen på Onkel Thor» samla folk med interesse for lokalhistorie, særlig historie fra Vestfossen og nærområdene tre til fire ganger i halvåret. Førstkommende tirsdag er det Odd Myklebust som inntar podiet.
Annonse

Tirsdag 23. mai kommer Odd Myklebust på besøk igjen. Denne tirsdagen forteller han spennende historier, som i sin tid skremte mange. Hvor mange har ikke blitt skremt med «Rottenikken»?

Odd forteller om «Rottenikkens» bravader på Eiker. Han tar oss også med i historiene om de såkalte «lensmannsmordene», der to lensmenn tok opp jakten på to forbrytere, den ene fra Hokksund. Jakten endte med at lensmennene ble drept, forbryterne fikk sin straff.

Annonse

Forfatter Gunnar Larsen ga i 1933 ut boka «To mistenkelige personer» som handla om denne saken. Tancred Ibsen filmatiserte boka. Den ble forbudt, etter klage fra en av de dømte forbrytere, og ikke frigitt før i 1998.

Mer enn det, Odd forteller også om «Den sorte dame» som har skremt eikværinger og andre siden 1926, samt Nøkken som var måten å holde ungene unna vann.

Odd Myklebust er kjent som journalist, forfatter, og en god historieforteller. – Vi gleder oss til gjensynet og gjenhøret, sier Stein Andersen.

Onkel Thor sørger for at leskende drikke fås kjøpt. Lokalhistoriske bøker får også kjøpt. Døra åpner klokka 18.00, foredraget starter klokka 19.00. Billetter kr 150 selges i døra. Bak det hele står Stein Andersen i Heia Vestfossen Lokalhistorisk Forlag.

Del:
Annonse