21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Glenn Marius Skibsted stiller ut sine bilder fra lørdag og fram til og med 25. juni på Gulden Kunstverk på Steinberg.

«To Be Free» med Glenn Marius Skibsted på Gulden

Lørdag 3. juni åpner utstilling til Glenn Marius Skibsted på Gulden Kunstverk på Steinberg. Han er en ung og meget lovende figurativ maler og grafiker med base i Halden i Østfold.
Annonse

– Mine sanser er portene til en verden av inspirasjon, der alt jeg opplever, ser og hører i en hektisk hverdag blir til mine motiv. Jeg vever sammen begynnelsen på en fortelling, og deretter slipper jeg den løs til de som ser, slik at deres egne tanker og kreative gnist kan fylle rommet med magi og undring, forklarer han.

Slik omtales kunstneren før utstillingen:
Med utgangspunkt i sine observasjoner av den menneskelige natur, lys og miljø, vekker kunstneren Glenn Marius Skibsted ofte spørsmål om identitet, makt og kontroll. Hans kunst har en søken etter en dypere forståelse av virkeligheten, og hans tilnærming vekker ofte refleksjoner om menneskers relasjoner til hverandre og til verden rundt seg.

Annonse

Gjennom sin bruk av lys og skygge, samt et bevisst valg av fargepalett, fremstår bildene hans ofte som mystiske eller som åpne spørsmål. Han leker med skalaen i bildene sine, og utfordrer dermed beskuerens forventninger om hva som er sentralt i bildet.

Kristin B. Søhoel, dramatiker og forfatter skriver: «Han vil skape en uro, spille på tynne strenger, åpne nye dører, rope et varsku om det isolerte individet. Det mennesket som står alene i møte med en stadig mer fremmedgjørende verden».

Som maler jobber han hele tiden med å finne nye veier. Søke utvikling, finne flere måter å tilnærme seg budskapene han ønsker å formidle. Målet er å aldri stoppe opp, stadig jobbe frem nye teknikker og finne ytterligere energi som tenner en gnist både i kunstneren og beskueren. Han etterstreber at maleriet skal være mer enn et bilde. Det skal gjerne ha flere bunner. Det skal ha rot i noe fra livene våre, gjerne gi en følelse av uro. Det skal kreve noe.

Han legger mye tid i forarbeid til arbeidene sine. Han bruker blant annet miniatyrmodeller. Mange av disse lager han selv. Dette er for å komme nærmere objektet før det skal males. Noen ganger bruker han modeller, andre ganger leter han opp gamle bilder eller tar nye fotografier som han føler innehar egenskapen han trenger for å formidle det ønskede budskapet.

– Vi ønsker velkommen til en interessant, tankevekkende og vakker kunstopplevelse signert Glenn Marius Skibsted, sier Walter N. Welo på Gulden Kunstverk.

The Way We Changed, olje på linlerret, 182 x 295 cm.
Del:
Annonse