2. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I bakgården på Onkel Thor blir det konsert med «Spiller ingen rolle» og Vestfossen Mannskor.

Omfattende program for årets Vestfossen 24 timer

Vestfossen 24 timer ble arrangert første gang i 2004. Det går fra midnatt til midnatt en lørdag i juni hvert år. Her får lokale kulturarbeidere – unge som gamle – musikere, sangere, dansere med flere, møte publikum i alle aldere gjennom et helt døgn. I år blir det et omfattende program førstkommende lørdag.
Annonse

– Alle arrangementer er gratis, men vi håper publikum legger noen kroner opp i hatten som sendes rundt etter hvert arrangement. Disse pengene går i år i sin helhet til Toleransereiser 2023, sier primus motor for det hele, Stein Andersen.

Han forteller at de har et variert program, med innslag som bør glede både unge og gamle. Det starter med åpningskonsert ved midnatt ved inngangen til 10. juni, og ordfører Knut Kvale åpner konserten. Her er det det elever fra Kulturskolen i Øvre Eiker, og deretter trioen Acoustic Bundel med Espen Wulfsberg som leder, og som spiller og synger melodiøse popsanger. Pølser med mer serveres etter konserten, sammen med noen spøkelseshistorier.

Annonse

Frokostkaffen kan tas på Perrongen, der du også kan nyte litt lokalhistorie, og tar en liten lokalhistorisk vandring. Bent Ek gir oss fine historier fra Vestfossen sentrum.

Formiddagskonsert blir det nå som tidligere. Denne gang i den snart hundreårige Paviljongen. Fra kulturskolen kommer unge musikere, og det er også ei sanggruppe fra den ukrainske foreningen Maria som skal synge for oss. På formiddagskonserten delta også Eikerkoret og elever ved Øvre Eiker kulturskole.

Det er også ungdommer som bidrar som hjelpere på arrangementet på Fossesholm herregård fra 12.00 til 15.00. Her får barna lov til å prøve seg på ulik «gamle» barneleiker, kaste på stikka, knivspikking, balansere på stokker og skyte med sprettert, for å nevne noe.

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen er hjelper, og det er i alt 10 øvelser. Alle som fullfører minst syv av øvelsene får diplom som Barnas mester. Hit kommer også Eiker 4H med noen egne aktiviteter, og er gode hjelpere til de andre øvelsene.

Poesiprisen for 2023 deles ut, til beste diktere i 3. klassene på Vestfossen skole. Dette skjer på Vestfossen kunstlaboratorium. Forfatter Øivind Hånes deler ut prisen. Hit kommer også Bokbamsen, Ranveig Nymoen, som vil lese for oss.

På MS Eikern møtes forfatterne Odd Myklebust og Øivind Hånes og forteller oss om sine forfatterskap, og leser fra bøkene sine.

Rock og allsang på Onkel Thor, er en tradisjon helt siden tarten. Her Spiller ingen rolle og Vestfossen mannskor bidrar. Og etter det kommer Acoustic Bundle med nye bidrag.

Vestfossen Bruget (den tidligere kantina i Vestfos cellulose) med modellen av Vestfossen fra ca. 1960 er åpen. Her vil også Eva Jacobsen Øen fortelle og vise bilder fra barndommen sin ved Jacobshjørnet i Vestfossen sentrum.

Onkel Thor har egen konsert med 90-tallsmimring på tampen av lørdagen.

Det blir korsang og mye mer under årets Vestfossen 24 timer.
Del: