20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ny brann i litiumbatterier hos denne bedriften i Betongveien på Hokksund Næringspark. (Arkivbilde)

Ny brann i batteribedrift i Hokksund

Like etter klokken 16 i dag fikk nødetatene melding om en ny brann i lokalene til E-Wheels i Hokksund i Hokksund Næringspark. Brannen skal ha blitt slukket raskt.
Annonse

Det er ikke første gangen det brenner hos denne bedriften, som er en ledende leverandør av litiumbatterier til sparkesykler.

Meldingen gikk ut på at det var brann i en container inneholdende litiumbaterier. Containeren var frittstående, og det ble ikke meldt om spredningsfare. Det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 100 meter opplyste politiet.

Annonse

Det er ikke noen opplysninger om personskade.

Like før 16.30 melder operasjonssentralen til politiet at brannen er slokket. Politiet jobber med å få oversikt over hendelsen og brannvesenet driver med etterslukking.

30. oktober 2021 var det en kraftig brann i samme bedrift og den gang brukte brannvesenet lang tid for å få kontroll. Også den gangen var det litiumbatterier som brant og den farlige røyken fylte lokalene.

De ansatte på stedet er sjekket ut av personell på legevaktsbilen. Nødetatene avslutter på stedet. Politiet oppretter en sak på forholdet, melder politiet kl. 18.22.

Del:
Annonse